Mercedes a depăşit Audi, ajungând pe locul doi în topul principalilor producători de automobile de lux din lume

Mercedes-Benz a vândut mai multe vehicule decât Audi în primele opt luni din acest an, devenind al doilea mare producător de automobile de lux din lume, după ce Audi şi BMW au raportat încetinirea livrărilor în China, transmite Bloomberg.
Economica.net - sâm, 19 sept. 2015, 05:08
Mercedes a depăşit Audi, ajungând pe locul doi în topul principalilor producători de automobile de lux din lume

În perioada ianuarie – august 2015, Mercedes, divizia de lux a companiei germane Daimler, a vândut 1,19 milioane de vehicule, cu 10.880 mai multe decât Audi, subsidiară a Volkswagen, care a livrat 1,18 milioane de unităţi. Ultima dată când Mercedes a depăşit Audi la vânzări a fost în 2010.

Divizia Daimler a profitat de majorarea cererii pentru sedanul C-Class şi pentru SUV-uri şi de avansul din China, unde a fost singurul mare producător de automobile de lux care a înregistrat în august o creştere a vânzărilor.

‘Ne aşteptăm ca Mercedes să depăşească Audi anul acesta şi să rămână în frunte în următorii doi ani. În China, Mercedes a beneficiat de vânzările foarte bune a modelelor C-Class şi GLA, iar tendinţa va continua’, a apreciat analistul Marc-Rene Tonn, de la compania germană Warburg Research.

BMW, liderul pieţei automobilelor de lux, a înregistrat în perioada ianuarie – august 2015 o creştere a vânzărilor de 5,5%, la 1,21 milioane de unităţi. În august, BMW a livrat 135.735 de automobile, în timp ce Audi a vândut 128.650 vehicule, comparativ cu Mercedes, care a avut vânzări de 139.802 unităţi.

Livrările Mercedes în China, inclusiv Hong Kong, au urcat cu 53%, la 32.763 autoturisme, faţă de un declin de 4,1% (45.196 vehicule) înregistrat de Audi. Şi vânzările BMW pe piaţa chineză China au scăzut cu 0,9%, la 34.168 unităţi.

Audi şi Mercedes vor să depăşească BMW până în 2020, care deţine din 2005 titlul de cel mai mare producător de automobile de lux din lume, după vânzări.

Conform estimărilor IHS Automotive, în 2020, BMW ar putea vinde 2,22 milioane de vehicule, faţă de 2,1 milioane Audi şi 1,95 milioane Mercedes.

Audi a anunţat că va investi 24 miliarde de euro (28,3 miliarde de dolari) în următorii cinci ani pentru a deveni liderul pieţei automobilelor de lux până în 2020, concurând cu Mercedes-Benz, care are acelaşi obiectiv. Audi şi-a propus să-şi extindă gama de modele de la 50 în prezent până la 60 în 2020 şi, în acest sens, are de gând să cheltuiască peste un miliard de euro pentru construcţia de noi uzine în Mexic şi Brazilia.

Industria auto reprezintă un element de bază al economiei Germaniei, concentrată pe export, ajutând la reducerea ratei şomajului la doar 5%, în timp ce zona euro se confruntă cu un nivel ridicat, de 10,9%.

Te-ar mai putea interesa și
Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia şi local în Transilvania
Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia şi local în Transilvania
Cultura grâului de toamnă este afectată de secetă pedologică moderată şi puternică în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia, precum şi local în estul şi sudul Transilvaniei, potrivit......
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare a preţurilor
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare ...
Retailerii francezi vor trebui să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere ...
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Acţiunile producătorului suedez de camioane Volvo AB au scăzut vineri cu 5,9%, după ce grupul chinez Geely şi-a vândut ...
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
Banca Centrală Europeană urmează să ordone grupului bancar italian UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia, pe ...