Mercedes a depăşit Audi, ajungând pe locul doi în topul principalilor producători de automobile de lux din lume

Mercedes-Benz a vândut mai multe vehicule decât Audi în primele opt luni din acest an, devenind al doilea mare producător de automobile de lux din lume, după ce Audi şi BMW au raportat încetinirea livrărilor în China, transmite Bloomberg.
Economica.net - sâm, 19 sept. 2015, 05:08
Mercedes a depăşit Audi, ajungând pe locul doi în topul principalilor producători de automobile de lux din lume

În perioada ianuarie – august 2015, Mercedes, divizia de lux a companiei germane Daimler, a vândut 1,19 milioane de vehicule, cu 10.880 mai multe decât Audi, subsidiară a Volkswagen, care a livrat 1,18 milioane de unităţi. Ultima dată când Mercedes a depăşit Audi la vânzări a fost în 2010.

Divizia Daimler a profitat de majorarea cererii pentru sedanul C-Class şi pentru SUV-uri şi de avansul din China, unde a fost singurul mare producător de automobile de lux care a înregistrat în august o creştere a vânzărilor.

‘Ne aşteptăm ca Mercedes să depăşească Audi anul acesta şi să rămână în frunte în următorii doi ani. În China, Mercedes a beneficiat de vânzările foarte bune a modelelor C-Class şi GLA, iar tendinţa va continua’, a apreciat analistul Marc-Rene Tonn, de la compania germană Warburg Research.

BMW, liderul pieţei automobilelor de lux, a înregistrat în perioada ianuarie – august 2015 o creştere a vânzărilor de 5,5%, la 1,21 milioane de unităţi. În august, BMW a livrat 135.735 de automobile, în timp ce Audi a vândut 128.650 vehicule, comparativ cu Mercedes, care a avut vânzări de 139.802 unităţi.

Livrările Mercedes în China, inclusiv Hong Kong, au urcat cu 53%, la 32.763 autoturisme, faţă de un declin de 4,1% (45.196 vehicule) înregistrat de Audi. Şi vânzările BMW pe piaţa chineză China au scăzut cu 0,9%, la 34.168 unităţi.

Audi şi Mercedes vor să depăşească BMW până în 2020, care deţine din 2005 titlul de cel mai mare producător de automobile de lux din lume, după vânzări.

Conform estimărilor IHS Automotive, în 2020, BMW ar putea vinde 2,22 milioane de vehicule, faţă de 2,1 milioane Audi şi 1,95 milioane Mercedes.

Audi a anunţat că va investi 24 miliarde de euro (28,3 miliarde de dolari) în următorii cinci ani pentru a deveni liderul pieţei automobilelor de lux până în 2020, concurând cu Mercedes-Benz, care are acelaşi obiectiv. Audi şi-a propus să-şi extindă gama de modele de la 50 în prezent până la 60 în 2020 şi, în acest sens, are de gând să cheltuiască peste un miliard de euro pentru construcţia de noi uzine în Mexic şi Brazilia.

Industria auto reprezintă un element de bază al economiei Germaniei, concentrată pe export, ajutând la reducerea ratei şomajului la doar 5%, în timp ce zona euro se confruntă cu un nivel ridicat, de 10,9%.

Te-ar mai putea interesa și
Drum de mare viteză București – Alexandria: CNAIR a scos la licitație studiul de fezabilitate
Drum de mare viteză București – Alexandria: CNAIR a scos la licitație studiul de fezabilitate
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a publicat pe 8 mai anunțul de licitație pentru studiul de fezabilitate necesar realizării drumului de mare viteză......
Năsui: Săptămână aceasta ducem problema declaraţiei de beneficiar real pentru firme în Coaliţie
Năsui: Săptămână aceasta ducem problema declaraţiei de beneficiar real pentru firme în Coaliţie
Declaraţia de beneficiar real pentru firme a redevenit obligatorie, de aceea, săptămâna aceasta, problema va fi dusă ...
Deficitul comercial al României a crescut cu 19%, 863 de milioane de euro, în primele trei luni, până la 5,3 miliarde de euro
Deficitul comercial al României a crescut cu 19%, 863 de milioane de euro, în primele trei luni, până la 5,3 miliarde ...
 Deficitul comercial al României a ajuns, în primele trei luni ale anului, la 5,327 miliarde de euro, în creştere cu ...
Preţul energiei pe bursă depăşeşte luni 440 lei pe MWh, după oprirea unui reactor nuclear
Preţul energiei pe bursă depăşeşte luni 440 lei pe MWh, după oprirea unui reactor nuclear
Preţul energiei electrice pe piaţa spot a bursei OPCOM depăşeşte luni 440 de lei pe MWh în orele de vârf, în contextul ...