Mercedes-Benz a prezentat la Shanghai noul SUV electric EQB

Mercedes-Benz a prezentat la Auto Shanghai 2021 modelul EQB, un SUV electric cu până la șapte locuri. Modelul va ajunge în acest an pe piața europeană.
Robert Stan - lun, 19 apr. 2021, 12:42
Mercedes-Benz a prezentat la Shanghai noul SUV electric EQB

Germanii de la Mercedes-Benz prezintă noul SUV EQB drept mașina ideală pentru familii, cele până la șapte locuri oferind clienților posibilitatea de a acoperi o varientate extinsă de nevoi de transport, însă atrage atenția că pe cele două locuri din spate (dotare opțională) pot sta confortabil doar persoane cu înălțimea de până la 1,65 metri.

Deși este un vehicul compact, cu o lungile de 4684 mm, o lățime de 1834 mm și o înălțime de 1667 mm, noul Mercedes EQB oferă un spațiu generos tuturor pasagerilor, ba chiar și spațiu suficient pentru bagaje. În plus, persoanele transportate pe a doua banchetă se bucură de un confort sporit grație posibilității de la regla spătarul acesteia.

Conform Mercedes-Benz, după ce EQA ajunge deja în reprerzentanțele europene, iar EQS tocmai a avut premiera mondială, noul EQB vine să completeze familia de vehicule electrice a mărcii. Noul SUV va ajunge în showroom-urile din Chinja în acest an. La fel se va întâmpla și în Europa, însă americanii vor tyrebui să mai aștepte un an până ce vehiculul va debuita pe piața din SUA.

Tot oficialii Mercedes-Benz au menționat că noul EQB va fi primul 100% electric de serie care va ieși de pe linile de asamblare ale uzinei maghiare din Kecskemét. Tot acolo sunt produse modelele hibride CLA și CLA Shooting Brake și, în curând va demara asamblarea modelului Clasa A cu sistem de propulsie plung-in hybrid.

Pentru piața din China, acolo unde tocmai a avut loc premiera mondială a vehiculului, noul Mercedes EQB va fi asamblat la uzina din Beijing deținută în coproprietare de grupul Daimler și grupul BAIC.

Varianta europeană a lui EQB va putea fi comandată cu tracțiune față sau integrală și diferinte variante de putere, însă pachetul de baterii va rămâne același- 66,5 kWh – grație căruia mașina va putea parcurge cu o singură încărcare până la 420 km.

În acest an, Mercedes-Benz va continua ofensiva electrică. Alături de EQA, EQB și vârful de gamă EQS, pe piață va ajunge și un al patrulea vehicul 100% electric, EQE.

Citește și:

– Auto Shanghai 2021: Expoziție auto cu public în plină pandemie
– Noul Mercedes-Benz EQS: Limuzină electrică de lux cu peste 500 CP

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...