Mercedes-Benz a prezentat la Shanghai noul SUV electric EQB

Mercedes-Benz a prezentat la Auto Shanghai 2021 modelul EQB, un SUV electric cu până la șapte locuri. Modelul va ajunge în acest an pe piața europeană.
Robert Stan - lun, 19 apr. 2021, 12:42
Mercedes-Benz a prezentat la Shanghai noul SUV electric EQB

Germanii de la Mercedes-Benz prezintă noul SUV EQB drept mașina ideală pentru familii, cele până la șapte locuri oferind clienților posibilitatea de a acoperi o varientate extinsă de nevoi de transport, însă atrage atenția că pe cele două locuri din spate (dotare opțională) pot sta confortabil doar persoane cu înălțimea de până la 1,65 metri.

Deși este un vehicul compact, cu o lungile de 4684 mm, o lățime de 1834 mm și o înălțime de 1667 mm, noul Mercedes EQB oferă un spațiu generos tuturor pasagerilor, ba chiar și spațiu suficient pentru bagaje. În plus, persoanele transportate pe a doua banchetă se bucură de un confort sporit grație posibilității de la regla spătarul acesteia.

Conform Mercedes-Benz, după ce EQA ajunge deja în reprerzentanțele europene, iar EQS tocmai a avut premiera mondială, noul EQB vine să completeze familia de vehicule electrice a mărcii. Noul SUV va ajunge în showroom-urile din Chinja în acest an. La fel se va întâmpla și în Europa, însă americanii vor tyrebui să mai aștepte un an până ce vehiculul va debuita pe piața din SUA.

Tot oficialii Mercedes-Benz au menționat că noul EQB va fi primul 100% electric de serie care va ieși de pe linile de asamblare ale uzinei maghiare din Kecskemét. Tot acolo sunt produse modelele hibride CLA și CLA Shooting Brake și, în curând va demara asamblarea modelului Clasa A cu sistem de propulsie plung-in hybrid.

Pentru piața din China, acolo unde tocmai a avut loc premiera mondială a vehiculului, noul Mercedes EQB va fi asamblat la uzina din Beijing deținută în coproprietare de grupul Daimler și grupul BAIC.

Varianta europeană a lui EQB va putea fi comandată cu tracțiune față sau integrală și diferinte variante de putere, însă pachetul de baterii va rămâne același- 66,5 kWh – grație căruia mașina va putea parcurge cu o singură încărcare până la 420 km.

În acest an, Mercedes-Benz va continua ofensiva electrică. Alături de EQA, EQB și vârful de gamă EQS, pe piață va ajunge și un al patrulea vehicul 100% electric, EQE.

Citește și:

– Auto Shanghai 2021: Expoziție auto cu public în plină pandemie
– Noul Mercedes-Benz EQS: Limuzină electrică de lux cu peste 500 CP

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Un nou focar de gripă aviară a apărut în nordul Italiei
Un nou focar de gripă aviară a apărut în nordul Italiei
Italia a raportat un focar de gripă aviară înalt patogenă H5N8 într-o fermă comercială de curcani pentru îngrăşat, ...
CNSU a actualizat lista statelor și teritoriilor în funcție de riscul epidemiologic. Belgia, Austria și Grecia au intrat în zona roșie
CNSU a actualizat lista statelor și teritoriilor în funcție de riscul epidemiologic. Belgia, Austria și Grecia au intrat ...
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat, printr-o hotărâre, actualizarea listei ţărilor în ...
Julius Meinl renunță la celebrul său logo, care este considerat ca fiind rasist
Julius Meinl renunță la celebrul său logo, care este considerat ca fiind rasist
Julius Meinl, celebra companie furnizoare de cafea şi ceai premium cu sediul central în capitala austriacă, a anunţat ...