Mercedes-Benz a prezentat sistemul MBUX cu asistent virtual la CES 2024

La ediția din acest an a CES, Mercedes-Benz a prezentat noi sisteme electronice care includ asistentul virtual și grafica 3D. Totodată a avut loc premiera nord-americană a CLA Class Concept.
Robert Stan - mie, 10 ian. 2024, 16:13
Mercedes-Benz a prezentat sistemul MBUX cu asistent virtual la CES 2024

La Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas germanii de la Mercedes-Benz au dezvăluit o gamă interesantă de progrese digitale menite să transforme experiențele clienților – atât în mașină, cât și în afara acesteia.

Punctul central este un nou asistent virtual MBUX care utilizează AI generativ și o grafică 3D avansată. Acest lucru face ca interacțiunile să fie mai naturale, intuitive și personalizate. Rulând pe noul sistem de operare Mercedes-Benz (MB.OS), care a fost dezvoltat intern de la zero, MBUX Virtual Assistant deschide calea pentru o experiență digitală extraordinară.

„Prin sistemul de operare MB.OS, colaborări de talie mondială și cele mai recente inovații în domeniul inteligenței artificiale generative, transformăm relația pe care clienții noștri o au cu Mercedes-Benz. Progresele noastre digitale prezentate la CES 2024 sunt exemple din călătoria noastră către experiența hiper-personalizată a utilizatorului Mercedes-Benz”, a declarat Markus Schäfer, membru al consiliului de administrație Mercedes-Benz Group AG.

MBUX Virtual Assistant prezentat este „cea mai umană interfață” dintr-un Mercedes-Benz de până acum. Rulând pe MB.OS, acesta prezintă o nouă versiune clientului, fiind capabil de o interacțiune naturală și empatică. Cu cele patru emoții diferite pe care le emite, asistentul virtual MBUX este în ton cu nevoile clienților și folosește AI generativ și inteligență proactivă pentru a le face viața ușoară și confortabilă. De asemenea, MBUX Surround Navigation valorifică puterea MB.OS, precum și grafica avansată a motorului 3D, îmbinând perfect ghidarea și asistența pe traseu. Mercedes-Benz aduce și mai multă productivitate, confort și personalizare în mașină prin extinderea continuă a portofoliului său de aplicații. Acestea includ MBUX Collectibles, prima aplicație din mașinile Mercedes-Benz care prezintă NFT-uri, cum ar fi colecția Mercedes-Benz NXT Superdackel în ediție limitată, care aduce un omagiu activității de la CES de anul trecut.

Totodată, Mercedes-Benz a dezvăluit o serie de elemente inovatoare de divertisment prin intermediul a două parteneriate în premieră în industrie. În primul rând, Mercedes-AMG a făcut echipă cu will.i.am pentru a lansa MBUX SOUND DRIVE. Această tehnologie va transforma modul în care ascultăm muzică în mașină. Folosind software avansat, ea permite muzicii să reacționeze la modul în care este condusă mașina, transformând fiecare drum într-o călătorie muzicală dinamică.

În cea de-a doua colaborare, Mercedes-Benz își unește forțele cu Audible și Amazon Music pentru a începe un nou capitol al povestirii în mașină. Prin valorificarea puterii Dolby Atmos, această colaborare va aduce la viață sunetul rostit. Acesta va pune clienții în centrul unei experiențe sonore dinamice, ca într-o sală de concerte, care acoperă cărți audio, Originals, podcasturi și muzică. În prima zi a CES, podcasterul, scriitorul și producătorul Dirk Maggs aduce informații despre arta povestirii. Apoi, vicepreședintele Amazon pentru Audio, Twitch și Jocuri, Steve Boom, și directorul de software Mercedes-Benz, Magnus Östberg, se reunesc pentru a explica modul în care această colaborare va oferi divertisment de neegalat în mașină.

Mercedes-Benz a atins o altă piatră de hotar prin lansarea DRIVE PILOT – primul și singurul sistem certificat pentru conducerea condiționată autonomă Level 3 în SUA, care funcționează în statele California și Nevada. Livrările către clienți ale limuzinei EQS și ale modelelor Clasa S echipate cu DRIVE PILOT urmează să înceapă la începutul anului 2024 prin intermediul dealerilor autorizați din California și Nevada.

Nu în ultimul rând, germanii au anunțat că CLA Class Concept este primul Mercedes-Benz care prezintă MB.OS, modelul aflându-se în premieră mondială la CES 2024. Proiectat pe noua arhitectură modulară Mercedes-Benz (MMA), acesta redefinește o întreagă clasă prin propulsia electrică inovatoare și sustenabilitatea orientată spre viitor.

CLA Class Concept reprezintă noul „hypermiler” pentru era electrică. Acesta este capabil de o autonomie estimată de peste 750 km (WLTP) și un consum de energie de aproximativ 12 kWh/100 km. Acest lucru provine de la o nouă unitate de acționare electrică cu o arhitectură pe 800 de volți și o eficiență de 93% a bateriei pe distanțe lungi. Conform oficialilor companiei, vor exista în total patru modele bazate pe MMA – un coupé cu patru uși, un Shooting Brake și două SUV-uri.

Te-ar mai putea interesa și
Startup-ul theCoRD.ai, care a creat o soluţie AI pentru optimizarea şedinţelor online, vrea să se extindă în 10 ţări
Startup-ul theCoRD.ai, care a creat o soluţie AI pentru optimizarea şedinţelor online, vrea să se extindă în 10 ţări
Startup-ul românesc de tehnologie theCoRD, care a lansat prima soluție AI de team coaching din lume, anunță extinderea la nivel global, obiectivul pentru 2024 fiind prezența în 10 țări....
A apărut un nou jucător pe piața de retail tip convenience. Un offshore cipriot are în plan investiții de un milion de euro în 15 magazine Good2Go
A apărut un nou jucător pe piața de retail tip convenience. Un offshore cipriot are în plan investiții de un milion ...
Offshore-ul cipriot Starlock Limited, care deține și Olimpian Park Oradea și Suceava, vrea să investească anul acesta ...
Garanti BBVA lansează chatbot-ul GIA, pentru a facilita interacțiunea cu clienții
Garanti BBVA lansează chatbot-ul GIA, pentru a facilita interacțiunea cu clienții
Garanti BBVA lansează chatbot-ul de ultimă generație, GIA, conceput pentru a îmbunătăți experiența clienților și ...
Consiliul Concurenţei analizează preluarea unui portofoliu de creanțe al BRD Finance IFN S.A. de către grupul EOS
Consiliul Concurenţei analizează preluarea unui portofoliu de creanțe al BRD Finance IFN S.A. de către grupul EOS
Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Grupul EOS, prin intermediul companiilor EOS Credit Funding DAC ...