1EUR = 4.8358 RON

Companii

Mercedes-Benz anunţă vânzări record în mai, dar nu reuşeşte să depăşească Audi

Mercedes-Benz a menţinut în mai ritmul de creştere a vânzărilor de peste 10%, dar încă nu a reuşit să depăşească livrările Audi, transmite Reuters.

06 iun, 2014 | Agerpres

Mercedes, brandul de maşini de lux al producătorului auto german Daimler AG, a înregistrat luna trecută un avans al vânzărilor de 10,4%, la nivelul record de 134.031 vehicule, ajutat de o creştere de 30% pe piaţa din China. Audi, divizie a Volkswagen AG, a anunţat o expansiune a livrărilor de 10,8% în mai, la 152.000 unităţi.

În primele cinci luni ale anului, vânzările Mercedes-Benz au urcat cu 14%, la nivelul record de 641.384 vehicule, în timp ce Audi a vândut cu 72.516 mai multe maşini decât rivala sa.

Dar lansarea în martie a noilor modele de vârf C-Class şi GLA ar putea ajuta Mercedes să reducă decalajul în a doua parte a anului, susţin analiştii. Şi modelele de vârf S-Class şi E-Class, lansate în 2013, ar putea înregistra vânzări record.

'Mercedes va depăşi Audi în această toamnă, după lansarea noilor modele', a afirmat analistul Frank Schwope de la NordLB.

Daimler AG, proprietarul Mercedes, şi Volkswagen AG, compania care deţine Audi, vor să detroneze BMW din poziţia de lider mondial al vânzărilor de automobile de lux până la sfârşitul deceniului. Cei trei producători auto se aşteaptă în 2014 la al patrulea an consecutiv de vânzări record, datorită redresării cererii în Europa.

BMW se aşteaptă ca vânzările anuale în acest an să depăşească pentru prima dată pragul de două milioane de vehicule.

Şeful Daimler AG, Dieter Zetsche, a anunţat recent că, până la sfârşitul deceniului, livrările brandului Mercedes vor depăşi livrările Bayerische Motoren Werke AG (BMW) şi Audi AG deoarece vor fi lansate 30 de noi modele. În februarie, Daimler a anunţat că în următorii doi ani va cheltui 21,8 miliarde de euro (30 miliarde de dolari) pentru dezvoltarea vehiculelor şi a majorării capacităţilor de producţie.

BMW, cel mai mare producător mondial de automobile de lux, are ca obiectiv vânzări de două milioane de vehicule în acest an, în timp ce Audi, divizie a Volkswagen AG, a anunţat că până în 2020 vrea să detroneze BMW în acest clasament.

În iulie, Daimler a inaugurat oficial la Sebeş, în România, unitatea de producţie pentru montaj cutii de viteză automate pentru autoturismele de lux Mercedes - Benz, fiind create, astfel, circa 250 de locuri de muncă.

Linia de montaj, compusă din două linii principale şi 11 linii secundare, a fost transferată din Germania şi este parţial automatizată. Pentru lucrările de construcţie, asamblare linie şi infrastructură s-au investit aproximativ 30 de milioane de euro şi s-au creat 250 de noi locuri de muncă.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO