1EUR = 4.7790 RON | Bucureşti 6 º

Companii

Mercedes încheie vara cu profit de 1,6 miliarde de euro, mai mare cu aproape 30%. Daimler creşte pe bursă

Daimler AG a raportat o creştere de 29% a profitului operaţional trimestrial al Mercedes-Benz Cars, cea mai mare afacere a companiei germane, surprinzând investitorii îngrijoraţi de încetinirea economiei, transmit Bloomberg şi Reuters.

14 oct, 2014 | Agerpres

După acest anunţ, acţiunile Daimler au urcat la bursa de la Frankfurt cu 3,2%, la 58,51 euro, cel mai semnificativ avans din ultimele 15 luni. Anul acesta, titlurile producătorului german de vehicule şi camioane au scăzut cu 8,3%, evaluând Daimler la 61,7 miliarde de euro.

În perioada iulie - septembrie 2014, Mercedes a înregistrat cel mai semnificativ avans al vânzărilor trimestriale, datorită lansării de noi modele şi a creşterii cererii în China, a anunţat, marţi, Daimler. Producătorii auto care vând vehicule în SUA au beneficiat, de asemenea, de deprecierea euro în raport cu dolarul.

În trimestrul trei din 2014, profitul operaţional la divizia de lux Mercedes-Benz Cars a urcat la 1,61 miliarde de euro (2,04 miliarde de dolari), de la 1,25 miliarde de euro în perioada similară din 2013. Livrările globale ale Mercedes au urcat cu 13%, la 1,2 milioane de vehicule în primele nouă luni din 2014.

Daimler a anunţat că îşi menţine estimările privind performanţele din 2014 a diviziilor sale, inclusiv cea de camioane, Daimler Trucks, unde câştigurile de bază trimestriale au urcat cu 17%, la 618 milioane de euro.

Fluxul ajustat de numerar din operaţiuni industriale a urcat în trimestrul trei din 2014 la aproximativ 2,9 miliarde de euro, de la 1,6 miliarde de euro în perioada similară din 2013.

Daimler, al treilea producător de automobile de lux din lume şi cel mai mare producător de camioane grele pe plan global, a înregistrat în 2013 un flux ajustat de numerar din operaţiuni industriale de 3,2 miliarde de euro.

Daimler se aşteaptă în acest an la vânzări de peste 120 miliarde de euro (155 miliarde de dolari), a anunţat luna trecută producătorul auto german. În 2014, Daimler speră să livreze peste 2,4 milioane de vehicule, faţă de cele 2,35 milioane vândute în 2013, în valoare de aproape 118 miliarde de euro.

Compania va investi anul acesta peste trei miliarde de euro în fabricile sale din Germania, pentru a majora livrările de maşini Mercedes-Benz. Pentru 2014, Mercedes-Benz are ca obiectiv lansarea a 18 vehicule.

Directorul general al Daimler, Dieter Zetsche, vrea ca Mercedes să-şi recâştige poziţia de lider al vânzărilor de automobile de lux, de la rivalele BMW şi Audi, şi să sporească marja de profit a diviziei la 10%. Strategia include lansarea a 30 de modele noi şi reducerea cheltuielilor cu două miliarde de euro, în perioada 2012 - 2014.

Daimler AG, proprietarul Mercedes, şi Volkswagen AG, compania care deţine Audi, vrea să detroneze BMW din poziţia de lider mondial al vânzărilor de automobile de lux până la sfârşitul deceniului. Cei trei producători auto se aşteaptă în 2014 la al patrulea an consecutiv de vânzări record, datorită redresării cererii în Europa.

În iulie 2013, Daimler a inaugurat oficial la Sebeş, în România, unitatea de producţie pentru montaj cutii de viteză automate pentru autoturismele de lux Mercedes-Benz, fiind create, astfel, circa 250 de locuri de muncă.

Linia de montaj, compusă din două linii principale şi 11 linii secundare, a fost transferată din Germania şi este parţial automatizată. Pentru lucrările de construcţie, asamblare linie şi infrastructură s-au investit aproximativ 30 de milioane de euro şi s-au creat 250 de noi locuri de muncă.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO