Nu e banc: Mercedes va avea motoare de Dacia

Primul model Mercedes care va primi un motor Renault sub capotă va fi A-Klasse care este fabricat la uzina de la Kecskemét, Ungaria.
Economica.net - lun, 21 mai 2012, 21:02
Nu e banc: Mercedes va avea motoare de Dacia

Este vorba despre propulsorul RENAULT 1,5 dCi de 109 cai putere (diesel) care va echipa Mercedes A 180 CDI. Motorul 1,5 litri dezvoltă 109 cai putere la 4000 de rotaţii pe minut şi un cuplu motor de 260 Nm, la 1750 şi 2500 rpm. Emisiile CO2 sunt de numai 98 g/km, iar consumul mediu este de 3,8 litri/100 km. În varianta cu transmisie automată, emisiile de CO2 ajung la 109 g/km, iar consumul mai creşte, până la 4.1 litri/100 km. Cuplul maxim este de 260 Nm şi este atins în intervalul 3.200 şi 4.600 rotaţii pe minut.

Propulsoarele vor fi produse de Renault la uzina din Valladolid, Spania. În Germania, la Rastatt, mecanicii Mercedes vor modifica 50 de componente ale motorului printre care compresorul dispozitivului de climatizare şi alternatorul.

Motoarele Renault de 1,5 dCi (K9K) echipează Dacia Duster şi Dacia Lodgy, dar şi numeroase modele Renault (Fluence, Laguna, Megane, etc.). Propulsoarele au anumite modificări în funcţie de modelul pe care îl echipează, dar blocul motor este acelaşi.

Uzina de la Kecskemet va avea o capacitate anuală de 100.000 de unităţi, însă această cifră ar putea fi triplată prin creşterea numărului de schimburi. Directorul general al Mercedes-Benz Hungaria, Ingo Frohlich, a declarat că societatea se aşteaptă ca noua generaţie de autovehicule Mercedes B-Class să înregistreze o creştere a vânzărilor de două cifre în Ungaria în acest an, după ce în 2011 au fost vândute 1.085 de automobile.

O investiţie de 800 milioane de euro, uzina din Ungaria a grupului Daimler ar urma să aibă un personal de 2.500 de angajaţi până la finele acestui an. La această facilitate vor fi produse următoarea generaţie de modele compacte Mercedes A şi B class, urmând ca în 2013 să înceapă producţia la modelul CLA.

Profitul net al Daimler a crescut cu 29% anul trecut, de la 4,67 miliarde euro în 2010 la nivelul record de 6,03 miliarde euro, susţinut de cele mai mari vânzări din istoria grupului, iar angajaţii au fost recompensaţi cu prime, care în Germania se vor situa la 4.100 de euro.

Grupul german vrea să redevină lider pe piaţa maşinilor de lux, poziţie ocupată de BMW, după ce anul trecut a căzut pe locul trei, fiind depăşit de Audi. Pentru a-şi devansa rivalii, Daimler vrea să introducă zece noi modele până în 2015.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...