1EUR = 4.8278 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Mercedes revine la licitaţii în România. Concurează cu turcii de la BMC şi Temsa pentru livrarea a 40 de autobuze în Galaţi FOTO

Compania de transport public Transurb Galaţi a primit trei oferte la licitaţia pentru achiziţia a 40 de autobuze noi. Pentru contractul estimat la 42,75 milioane de lei (circa 9 milioane de euro) se luptă Mercedes – Benz România, BMC Truck & Bus şi Temsa.

06 mai, 2019 | | ECONOMICA.net

Trei firme au depus ofertă la licitaţia Transurb Galaţi pentru achiziţia a 40 de autobuze diesel Euro 6 până la termenul limită din 25 aprilie, conform datelor din platforma de achiziţii publice SICAP.

Primul participant este BMC Truck & Bus, companie deţinută de oameni de afaceri turci. Aceasta produce modelul Euro Bus Diamond de la Ciorogârla şi distribuie autobuze BMC Procity din Turcia.

Nu este clar dacă la licitaţia de la Galaţi este ofertat modelul adus din Turcia (foto sus) sau cel făcut în comuna ilfoveană (foto jos).

Al doilea participant la licitaţia pentru 40 de autobuze la Galaţi este Mercedes – Benz România. Distribuitorul autobuzelor cu origini nemţeşti reapare astfel în peisajul licitaţiilor pentru autobuze din România, după o pauză de circa un an de la cea organizată în Bucureşti şi câştigată de rivalii turci de la Otokar.

Al treilea participant, mai puţin cunoscut până acum în România, este firma turcească Temsa Ulasim Araclari Sanyi Ve Ticaret A.S. Conform informaţiilor de pe site-ul propriu, compania Temsa a fost înfiinţată în 1968 şi deţine o unitate de producție de 510.000 metri pătrați în Adana, Turcia.

Temsa produce anual peste 10.000 de autocare, autobuze și camioane şi exportă în ţări precum SUA, Marea Britanie, Franţa, Germania şi Italia.

Criteriul de atribuire a contractului din Galaţi  - circa 225.000 euro/autobuz - este cel mai bun raport calitate - preţ. Componenta financiară are o pondere de 70%, cea privind consumul de carburant  - 20% iar cea privind garanţia - 10%.

Licitaţia pentru cele 40 de autobuze de la Galaţi se află în prezent în etapa de evaluare tehnică a ofertelor, urmând ca apoi să intre în etapa de evaluare financiară. Se estimează că la vară gălăţenii ar putea afla ce autobuze noi vor circula în oraşul lor.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO