Mercedes va ajunge cel mai mare producător de automobile de lux cu patru ani mai devreme faţă de obiectivul propus

Mercedes-Benz, divizia de automobile de lux a grupului german Daimler, ar urma să-şi îndeplinească mai devreme cu patru ani obiectivul său strategic de a recâştiga poziţia de cel mai mare producător de automobile de lux, după lansarea unor modele noi şi introducerea altor tehnologii, transmite Reuters.
Economica.net - lun, 09 ian. 2017, 09:13
Mercedes va ajunge cel mai mare producător de automobile de lux cu patru ani mai devreme faţă de obiectivul propus

Îndeplinirea obiectivului reprezintă o reuşită pentru şeful Daimler, Dieter Zetsche, care nu a reuşit să redreseze compania după despărţirea dificilă de brandul Chrysler, în 2007. Acţionarii Daimler au ameninţat să-i retragă sprijinul lui Zetsche, îngrijoraţi că Mercedes-Benz era mult în urma rivalelor BMW (şi Audi, divizia de lux a grupului german Volkswagen AG).

‘Am avut câteva probleme legate de calitate şi costuri. Designul nu a fost de nota zece’, a afirmat Zetsche, într-un interviu acordat Reuters.

Duminică, Daimler a anunţat că anul trecut a vândut 2,08 milioane de vehicule Mercedes-Benz, iar analiştii se aşteaptă ca BMW, care a deţinut din 2005 titlul de cel mai mare producător de automobile de lux, să nu depăşească această cifră luni, când va publica rezultatele pe 2016.

Incluzând vânzările brandului Smart, Daimler a vândut anul trecut 2,23 milioane de autoturisme. În 2011, la cea de-a 125-a aniversare a Daimler, Zetsche a anunţat ca obiectiv recâştigarea titlului de cel mai mare producător de automobile de lux până în 2020.

‘De atunci, am lucrat din greu şi astăzi suntem lideri sau printre lideri când vine vorba despre inovaţii, calitate, design şi securitate’, a afirmat şeful Daimler

Astăzi, Mercedes-Benz îşi urmează motto-ul său ‘cel mai bun sau nimic’ când analizează beneficiile noilor tehnologii pentru clienţii companiei şi poziţionarea brandului faţă de competitori, a adăugat Zetsche.

În 2015, BMW a fost pentru al treilea an consecutiv cel mai mare producător de automobile de lux, cu 1,91 milioane de vehicule, în timp ce Mercedes a vândut 1,87 milioane de maşini în 2015. Pe locul trei s-a clasat Audi, divizia de automobile de lux a grupului german Volkswagen, care a livrat anul trecut 1,80 milioane de vehicule.

În 2013, Daimler a inaugurat oficial, la Sebeş, în România, unitatea de producţie pentru montaj cutii de viteză automate pentru autoturismele de lux Mercedes-Benz.

 

Te-ar mai putea interesa și
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi vinde......
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general al NATO
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general ...
"Nu este prea târziu ca Ucraina să câştige" în războiul împotriva Rusiei, cu condiţia ca Occidentul să-şi respecte ...
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Mult anticipata și discutata înjumătățire a cantității disponibile de Bitcoin a avut loc în 20 aprilie. Această ...
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
 Prim-ministrul elen Kyriakos Mitsotakis a declarat că Grecia nu poate oferi Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană ...