1EUR = 4.8278 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Mercedes va investi 200 de milioane de euro pentru a produce baterii electrice în Polonia

Constructorul auto german Mercedes-Benz Cars, divizie a grupului Daimler, va produce la uzina sa de la Jawor (Polonia) baterii electrice destinate noilor tipuri de autovehicule, a declarat, marţi, premierul polonez Mateusz Morawiecki, transmite Reuters.

22 ian, 2019 | Agerpres

Mercedes va investi 200 de milioane de euro în actuala sa uzină de la Jawor, astfel că vor fi create 300 de noi locuri de muncă.

"Suntem încântaţi că un investitor care a fost alături de noi de mai mulţi ani are din nou încredere în noi şi a decis să facă investiţii la Jawor", a declarat Mateusz Morawiecki.

Oficialul a subliniat că această investiţie va creşte competitivitatea economiei poloneze, va aduce noi tehnologii şi va fi benefică pentru dezvoltarea electromobilităţii, pe care Guvernul de la Varşovia o susţine.

La rândul său, Markus Schafer, membru în Consiliul de Administraţie al Mercedes-Benz Cars, a declarat că, în urma acestei investiţii, uzina de la Jawor va fi o parte importantă din reţeaua de uzine pentru producţia de baterii electrice pe care Mercedes o pune la punct la nivel global.

Schafer a adăugat că Mercedes crede în viitorul electromobilităţii şi de aceea a decis să deschidă cea de-a noua uzină de baterii electrice.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO