MerchantPro a investit peste 100.000 de euro în aplicații pentru comercianții online

MerchantPro, platforma locală SaaS de eCommerce, a investit peste 100.000 euro în aplicații care permit comercianților din platformă să își extindă afacerile pe noi verticale din online. În primul trimestru al 2021 s-au înregistrat creșteri cu 110% în valoarea comenzilor, respectiv cu 82% ca număr al tranzacțiilor celor peste 1500 magazine locale online de pe platforma MerchantPro.
Lidia Neagu - mie, 21 apr. 2021, 12:55
MerchantPro a investit peste 100.000 de euro în aplicații pentru comercianții online

Aplicațiile care permit comercianților să își creeze propriile programe de afiliere, să gestioneze propriul marketplace sau să ofere clienților opțiunea de a crea abonamente periodice pentru anumite produse sunt câteva dintre funcționalitățile în care MerchantPro a investit în primul trimestru din acest an.

În acest context și după un 2020 cu creșteri susținute, potrivit MerchantPro, interesul comercianților față de soluții complexe a crescut.

Scalarea businessului prin marketplace
În perioada imediat următoare, MerchantPro va lansa o nouă funcționalitate, în premieră pentru piața online din România, respectiv aplicația care transformă orice magazin online creat pe platformă într-un marketplace. Prin intermediul acestui nou instrument, comercianții MerchantPro vor putea permite vânzatorilor parteneri să își listeze produsele în marketplace, obținând astfel o diversificare prin comercializarea de noi articole, dar fără a gestiona stocuri suplimentare și având totodată o trasabilitate clară a vânzărilor acestora.

Pentru a susține mai multe strategii posibile de business, funcționalitatea lasă deținătorilor de marketplace libertatea de a decide asupra modului în care sunt adăugate produsele provenite de la vânzători terți sau cum sunt procesate comenzile, aceste operațiuni putând fi asigurate inclusiv de către parteneri. Indiferent de abordarea aplicată, comerciantul de pe platforma MerchantPro are control absolut asupra funcționării marketplace-ului, astfel încât brandul și regulile sale să fie respectate.

„La nivel de trimestru, remarcăm o creștere de 110% în valoarea comenzilor plasate, față de perioada similară a anului trecut, în magazinele găzduite de MerchantPro. Tendința consumatorului român de a menține achizițiile în online este evidentă, prin urmare necesitatea de a oferi partenerilor noștri un avantaj competitiv este cu atât mai importantă. De altfel, pentru întreg anul ne-am propus să dezvoltăm funcționalități care să ajute magazinele ce funcționează pe MerchantPro să-și consolideze prezența în online, iar retailerii arată o mare receptivitate la
schimbare, fiind deschiși să implementeze soluții care să le asigure dezvoltarea accelerată și chiar extinderea pe verticale noi sau piețe internaționale”, declară Arthur Rădulescu, CEO și fondator MerchantPro.

Affiliate &Referral – creșterea vânzărilor
Una dintre funcționalitățile dezvoltate în premieră pentru piața din România de către MerchantPro este programul de afiliere, ce poate fi implementat de fiecare comerciant în parte, având control total asupra cashflow-ului, indicatorilor de performanță, bugetului alocat și duratei campaniilor.

Vânzările prin afiliați de regulă pot ajunge sa reprezinte 20% din totalul vânzărilor comercianților care folosesc acest sistem, fiind o variantă preferată în strategia de marketing mai ales de către magazinele care se află la început de drum și doresc să testeze tool-uri care să nu necesite investiții mari de timp și buget. La nivelul platformei acesta a fost implementat de peste 10% dintre magazinele active, în prima săptămână de la lansare, precizează Arthur Rădulescu.

Comenzile de tip abonament – predictibilitate în vânzări și eficientizare a stocurilor
Cifrele la nivel de 2020 au evidențiat câteva segmente care au înregistrat creșteri spectaculoase, precum retailul alimentar, produsele de curățenie și cele pentru casă, dar și produsele de îngrijire. Analiza comportamentului consumatorului român a evidențiat o nouă tendință, a cumpărăturilor recurente, iar MerchantPro a dezvoltat o funcționalitate care aduce predictibilitate în venituri și eficientizare pentru clienți.

Astfel, aplicația dezvoltată acoperă toate aspectele tehnice, cum ar fi posibilitatea de a stabili multiple tipuri de abonamente și perioade predefinite în funcție de tipologia produselor, plasarea automată a comenzii la momentul prestabilit sau procesarea automată a plății.

Activarea acestui serviciu are aplicabilitate directă mai ales pentru cei ce comercializează produse alimentare, produse cosmetice și detergenți sau mâncare pentru animale. Alături de aceste noi funcționalități, MerchantPro a implementat deja soluții pentru sincronizare de tip multi-store, dezvoltări pentru operarea cu depozite multiple și vânzare internațională. De asemenea, la finalul anului trecut, a fost lansat MerchantPro Connect, un sistem de API-uri și conectori care permit integrarea facilă şi rapidă cu soluţii third party precum sisteme ERP, WMS, CRM, facturare sau gestiune, management al vânzărilor, fulfillment.

În prezent, pe platforma MerchantPro sunt active peste 1.500 de magazine online locale. Pentru acest an, patforma vizează o creștere cu 30% a cifrei de afaceri și a numărului de magazine față de 2020. Cifra de afaceri MerchantPro în 2020 a fost de 625.000 euro, în creștere cu 25% față de anul precedent.

Platforma MerchantPro este folosită la nivel regional, iar peste 5000 magazine online i-au utilizat funcționalitățile în cei peste 10 ani de prezență pe piață.

Te-ar mai putea interesa și
Tramvaie noi în București: Cum arată modelul Imperio pe care Astra îl va produce pentru Capitală FOTO
Tramvaie noi în București: Cum arată modelul Imperio pe care Astra îl va produce pentru Capitală FOTO
Astra Vagoane Călători va livra 100 de tramvaie în București, în urma contractului semnat pe 11 mai, după mai multe luni de tergiversări. În lungime de 36 de metri, acestea vor reprezenta o......
Parlamentul a respins rapoartele de activitate pe trei ani ale SRR. Conducerea a fost demisă
Parlamentul a respins rapoartele de activitate pe trei ani ale SRR. Conducerea a fost demisă
Parlamentul a respins, marţi, rapoartele de activitate ale Societăţii Române de Radiodifuziune pe anii 2017, 2018 şi ...
Parlamentul a respins rapoartele de activitate ale Televiziunii Române din perioada 2017 – 2019. Conducerea SRTV a fost demisă
Parlamentul a respins rapoartele de activitate ale Televiziunii Române din perioada 2017 – 2019. Conducerea SRTV a ...
Plenul Parlamentului a respins, marţi, rapoartele de activitate ale Societăţii Române de Televiziune pe anii 2017, 2018 ...
Profitul Penny în România a crescut cu 54% în pandemie. Retailerul anunță investiții de 1 miliard de euro în următorii opt ani
Profitul Penny în România a crescut cu 54% în pandemie. Retailerul anunță investiții de 1 miliard de euro în următorii ...
Discounterul Penny, parte a grupului german Rewe, a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 4,73 de miliarde de lei, ...