1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 21 º

Finanţe şi bănci

MerchantPro: tranzacţiile online au crescut cu 25% şi valoarea medie a comenzilor cu 22%, în această perioadă

Numărul tranzacţiilor online s-a majorat cu 25% săptămâna trecută, în timp ce valoarea medie a comenzilor efectuate a crescut 22% faţă de acelaşi interval din anul precedent, arată o statistică publicată, joi, de platforma MerchantPro.

26 mar, 2020 | | ECONOMICA.net

La nivelul primelor trei săptămâni din luna martie a acestui an a fost înregistrată o creştere de 18% a numărului de comenzi preluate de magazinele online din platformă faţă de aceeaşi perioadă a lui 2019.

Numai în cursul săptămânii trecute (16 - 22 martie), saltul a fost de 25%, în timp ce, în prima săptămână a lunii martie (2 - 8 martie), dinamica s-a situat la plus 13%, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Potrivit sursei citate, în cele peste 1.000 de magazine online care funcţionează pe platforma MerchantPro se remarcă o creştere semnificativă faţă de anul anterior, "semn că publicul se îndreaptă tot mai mult către comenzile online pentru a-şi satisface nevoile de trai şi de adaptare la situaţia actuală, de la produse de îngrijire, curăţenie sau alimentare, până la produse din categoriile fashion sau home&deco".

MerchantPro, platforma SaaS de e-commerce cunoscută până recent ca ShopMania BIZ, anunţă lansarea unui program de susţinere a afacerilor locale cu operaţiuni fizice, în cadrul căruia acestea să poată lansa rapid magazine online prin care să sprijine, cel puţin parţial, continuarea activităţii. Astfel, compania va aloca o parte din echipa sa pentru a asista afacerile locale cu magazine offline, puternic afectate de starea de urgenţă şi contextul epidemiologic.

În cadrul acestei iniţiative de sprijin, intitulate "Oxigen prin eCommerce", afacerile din offline pot beneficia, de asemenea, de acces gratuit la platforma de eCommerce MerchantPro.

MerchantPro este noua identitate a platformei autohtone ShopMania BIZ. Platforma MerchantPro este folosită la nivel regional, iar peste 5.000 magazine online i-au utilizat funcţionalităţile în cei peste 10 ani de prezenţă pe piaţă. ShopMania Net a avut o cifră de afaceri de un milion de euro, în 2019.

Compania operează comparatorul de preţuri Shopmania.ro şi platforma de e-commerce MerchantPro, care reprezintă 50% din business.

Magazinele online active care utilizează platforma MerchantPro în România au listate un număr total de peste cinci milioane de produse.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO