Merkel conduce „unul dintre cele mai rele guverne” ale Germaniei. Cine spune asta

Angela Merkel conduce "unul dintre cele mai rele guverne" ale Germaniei de după Război, a criticat luni Peer Steinbrück, care o va înfrunta pe cancelar în alegerile legislative din 2013, el fiind primul pe lista social-democraţilor, relatează AFP.
Economica.net - lun, 01 oct. 2012, 15:01
Merkel conduce

„Consider că imensa majoritate (a membrilor) Guvernului – cu doar două excepţii – reprezintă unul dintre cele mai rele, dacă nu chiar cel mai rău Guvern de când a fost fondată Republica Federală (Germania)”, a declarat Steinbrück, la puţin timp după ce a fost confirmat candidat al Partidului Social-Democrat (SPD) pentru funcţia de cancelar. Conducerea SPD a confirmat această decizie cu unanimitate, după care a anunţat acest lucru în presă vineri.

Fost ministru al Finanţelor în cadrul unei „mari coaliţii” a conservatorilor şi social-democraţilor în perioada 2005-2009, condusă de către Angela Merkel, el i-a reproşat acesteia lipsa de viziune pe termen lung.

Reluând o comparaţie făcută în urmă cu câţiva ani de către fostul ministru SPD al Apărării Peter Struck, el a declarat că poţi zbura oriunde în linişte, cu Angela Merkel ca pilot al unui avion, dar că nu vei şti niciodată unde vei ateriza.

El a acuzat-o de asemenea de „înşelătorie asupra mărfii” şi de faptul că încearcă să demobilizeze electoratul de stânga, lăsând fără încetare impresia că ar aplica măsurile avansate de SPD, dar într-o versiunea foarte diluată.

Steinbrück a citat ca exemplu un proiect privind introducerea unui plafon salarial, care urmează să fie negociat între partenerii sociali din sectoarele care nu au o asemenea măsură, în timp ce SPD militează pentru un salariu minimum unic care să se aplice în toate ramurile.

Steinbrück a promis că nu va purta „o campanie plictisitoare, o campanie fără umor”.

„Un pic de umor şi glume vor fi prezente, iar acesta ar putea să fie chiar unul dintre cele mai bune unghiuri de atac împotriva adversarilor noştri”, a anunţat el.

Campania sa nu va începe, totuşi, imediat, a subliniat Peer Steinbrück. „Sunt convins că toţi bărbaţii şi femeile din Republica (Federală Germania) nu au niciun chef să asiste la o campanie electorală de 12 luni”, a apreciat el.

Te-ar mai putea interesa și
Sectorul de e-commerce din România ar putea creşte cu 13%-15% în acest an
Sectorul de e-commerce din România ar putea creşte cu 13%-15% în acest an
Directorul executiv al Asociaţiei Române a Magazinelor Online, Florinel Chiş, consideră că sectorul de e-commerce din România ar putea creşte cu 13-15% în acest an, comparativ cu un avans de......
Rusia estimează că ar putea exporta 50 milioane tone de cereale
Rusia estimează că ar putea exporta 50 milioane tone de cereale
 Rusia a anunţat vineri că are ca obiectiv exportarea a 50 milioane tone de cereale în următorul sezon, în creştere ...
80% dintre magazinele online din România sunt vulnerabile la atacuri de tip phishing – analiză
80% dintre magazinele online din România sunt vulnerabile la atacuri de tip phishing – analiză
Creșterea numărului de tranzacții cu cardul, avansul pieței de eCommerce din România, ca urmare a schimbării obiceiurilor ...
Renault Group va păstra marca Dacia şi activitatea acesteia din România
Renault Group va păstra marca Dacia şi activitatea acesteia din România
Grupul Renault își reafirmă intenția de a păstra marca Dacia și activitatea acesteia în România, însă admite căutarea ...