Merkel nu dă sfaturi de vot, în perspectiva alegerilor din Grecia – oficial

Cancelarul german, Angela Merkel "nu dă sfaturi de vot pentru alegerile din Grecia", a declarat vineri un purtător de cuvânt al Guvernului german, relatează AFP.
Economica.net - vin, 15 iun. 2012, 13:53
Merkel nu dă sfaturi de vot, în perspectiva alegerilor din Grecia - oficial

Referitor la o recomandare din partea doamnei Merkel privind votul în alegerile din Grecia, după cum a procedat în special în cazul alegerilor franceze, Steffen Seibert a răspuns într-o conferinţă de presă la Berlin: „cancelarul nu dă niciodată sfaturi privind votul în state prietene sau vecine”.

„Cancelarul nu a dat niciodată sfaturi de vot în cadrul prezidenţialelor franceze (…) Aceasta a afirmat că datorită colaborării foarte bune cu Sarkozy şi a solidarităţii în cadrul familiei conservatoare din Europa, a susţinut realegerea lui Sarkozy, ceea ce este cu totul altceva”, precizează Seibert.

„Guvernul federal este pregătit să colaboreze cu orice guvern ales ale unei ţări partenere”, a insistat acesta.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului german de Finanţe, Martin Kotthaus, a apreciat la rândul său că această chestiune sugerează „un antagonism ciudat” între Germania şi Grecia.

„Nu participăm la un meci de football, este vorba despre un proces european”, a insistat acesta. „După alegeri (în Grecia – n.red.), guvernul decis la urne va avea relaţii cu toate instituţiile europene, în special cu troika, Eurogrup şi altele”.

„În acest proces european, Germania nu este decât una dintre cele 17 voci”, a sublinait oficialul.

Referitor la acordarea unei noi tranşe de împrumut Atenei, Kotthaus a prezentat următorul calendar: „vor fi mai întâi alegerile din Grecia, apoi formarea unui guvern capabil să acţioneze, asta sperăm cu toţii, apoi o evaluare de către troika a situaţiei, apoi acordarea următoarei tranşe”.

Te-ar mai putea interesa și
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în doi ani. Unde se oprește „cutremurul” din piața brokerajului?
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în ...
DAW Management Broker de Asigurări a mai luat o amendă de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și ajunge la a patra sancțiune în nici doi ani, iar Autoritatea deja îi acordă o......
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator –  studiu Confederaţia Turistică Elenă
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator – studiu Confederaţia Turistică ...
Contribuţia totală a turismului la economia Greciei în 2023 (incluzând beneficiile directe şi secundare) este estimată ...
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
Agenţia de rating S&P Global a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României ...
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor occidentale neprietenoase”
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor ...
Ministerul rus al Educaţiei a introdus golful la orele de educaţie fizică în licee, decizie criticată de Partidul Comunist ...