1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

Extern

Merkel: Un curs de 1,30-1,40 dolari pentru un euro este unul normal

Cancelarul german Angela Merkel a apreciat miercuri că un curs de schimb cuprins între 1,30 şi 1,40 dolari pentru un euro este unul 'normal', adăugând că statele nu ar trebui să influenţeze în mod activ cursul de schimb al monedelor lor, transmite AFP.

20 feb, 2013 | Agerpres

Miercuri la prânz moneda euro se tranzacţiona la 1,3397 dolari faţă de 1,3390 dolari marţi seară.

'Vedem că există îngrijorări în sudul Europei, însă dintr-o perspectivă istorică un curs de schimb cuprins între 1,30 şi 1,40 dolari pentru un euro este unul normal', a declarat Angela Merkel într-un discurs care a marcat a 50-a aniversare a grupului de consilieri economici ai guvernului german. 'Nu suntem în favoarea unei politici active a cursului de schimb', a adăugat Merkel.

În ultima perioadă oficialii francezi s-au declarat îngrijoraţi de nivelul considerat prea ridicat al monedei euro care riscă să afecteze exporturile Franţei. Recent, preşedintele francez, François Hollande, a declarat în faţa Parlamentului European că moneda euro nu poate să 'fluctueze în funcţie de zvonurile de pe piaţă'.

La recenta reuniune a G20, care a avut loc la Moscova, a fost dat publicităţii un comunicat în care se afirmă că cursul de schimb nu trebuie să fie utilizat pentru a stimula competitivitatea statelor. La începutul anului însă premierul japonez Shinzo Abe a făcut presiuni asupra Băncii centrale pentru a lua măsuri mai drastice faţă de fenomenul scăderii preţurilor, care descurajează cererea internă, şi a aprecierii yenului, care îi afectează pe exportatorii niponi.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO