Merkel vrea ca Grecia să respecte acordul în vigoare

Purtătorul de cuvânt al cancelarului german a declarat miercuri că Angela Merkel vrea ca Grecia să respecte obligaţiile de reformă cuprinse în acordul în vigoare, în condiţiile în care Financial Times susţine că Grecia vrea să ceară încă doi ani pentru a îndeplini condiţiile planului de redresare, transmite AFP.
Economica.net - mie, 15 aug. 2012, 13:33
Merkel vrea ca Grecia să respecte acordul în vigoare

‘Pentru Angela Merkel şi pentru întregul guvern ceea ce contează este ‘memorandumul de înţelegere’ care a fost convenit’ între Grecia şi creditorii săi (Uniunea Europeană, Fondul Monetar Internaţional şi Banca Centrală Europeană), a declarat purtătorul de cuvânt Steffen Seibert într-o conferinţă de presă. Seibert a adăugat că nicio decizie nu va putea fi luată înainte de luna septembrie, când reprezentanţii UE, BCE şi FMI urmează să-şi publice concluziile cu privire la reformele Greciei. ‘Raportul troicii va servi drept bază pentru orice viitoare decizie’, a apreciat Steffen Seibert.

Potrivit unui articol publicat miercuri de ziarul britanic britanic Financial Times, Grecia vrea să ceară încă doi ani pentru a putea îndeplini condiţiile ultimului plan de austeritate convenit cu Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional. Conform unui document la care a avut acces ziarul, premierul grec, Antonio Samaras, va expune săptămâna viitoare detaliile propunerii sale cancelarului german, Angela Merkel, la Berlin, şi preşedintelui Franţei, Francois Hollande.

Grecia întâmpină dificultăţi în îndeplinirea expectativelor partenerilor săi europeni privind reducerea cu 11,5 miliarde de euro a cheltuielilor publice ale acestei ţări. Potrivit FT, Grecia vrea ca termenul stabilit pentru a aplica reducerile în scopul diminuării datoriei sale să fie prelungit cu încă doi ani, de la 2014, cum a fost convenit, la 2016.

Te-ar mai putea interesa și
CFA România: Indicatorul de Încredere Macroeconomică a scăzut în martie cu 1,4 puncte
CFA România: Indicatorul de Încredere Macroeconomică a scăzut în martie cu 1,4 puncte
Indicatorul de Încredere Macroeconomică al Asociaţiei CFA România a scăzut în luna martie cu 1,4 puncte, până la valoarea de 51,6 puncte, situaţie care s-a datorat evoluţiei divergente ale......
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales ...
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general al NATO
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general ...
"Nu este prea târziu ca Ucraina să câştige" în războiul împotriva Rusiei, cu condiţia ca Occidentul să-şi respecte ...
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Mult anticipata și discutata înjumătățire a cantității disponibile de Bitcoin a avut loc în 20 aprilie. Această ...