MET Group îşi extinde portofoliul de pe segmentul energiei regenerabile pe pieţele din Italia şi Spania

MET Group îşi extinde portofoliul de pe segmentul energiei din surse regenerabile pe pieţele din Italia şi Spania şi ţinteşte capacităţi instalate de 1 GW până în 2026, potrivit unui comunicat al companiei.
AGERPRES - joi, 28 apr. 2022, 11:42
MET Group îşi extinde portofoliul de pe segmentul energiei regenerabile pe pieţele din Italia şi Spania

Compania, cu sediul central în Elveţia, a achiziţionat pachetul integral de acţiuni din cadrul a cinci proiecte fotovoltaice construite de la zero, din Italia, cu o capacitate instalată estimată la data finalizării de 213 MWp (megawaţi-vârf), plus un proiect fotovoltaic în curs de dezvoltare din Spania, cu o capacitatea instalată estimată de 50 MWp. MET Group va ajunge, astfel, la un portofoliu total pe segmentul de regenerabile de 714 MWp, scrie Agerpres.

Pe 9 februarie şi 2 martie 2022, MET Group a semnat cu dezvoltatorii proiectelor din Italia acordurile pentru achiziţia pachetului integral de acţiuni din cadrul a cinci proiecte fotovoltaice în construcţie, de la zero, amplasate în centrul şi sudul Italiei. Construcţia acestor centre fotovoltaice urmează a fi finalizată în anul 2024.

Pe 7 aprilie, MET Group a preluat integral un proiect fotovoltaic în Spania, de 50 MWp, în stadiul de „ready-to-build”. Proiectul Puerto Real 3 este amplasat în regiunea Andaluzia din Spania, cunoscută pentru gradul înalt de expunere la lumină solară. Proiectul ar urma să dea startul operaţiunilor comerciale în vara anului 2023.

În cadrul MET Group, există o divizie dedicată administrării activelor ecologice, care oferă toată expertiza şi sprijinul necesar în cadrul strategiei de extindere a prezenţei pe segmentul producţiei de energie din surse regenerabile, cu obiectivul ambiţios de a ajunge la un portofoliu de 1 GW de energie verde până în 2026. Compania energetică integrată îşi propune să deţină în exploatare un portofoliu de 500 MW până în 2023 şi să îl dubleze până în 2026. MET vizează, de asemenea, creşterea ulterioară a instalaţiilor eoliene şi solare deţinute în întreaga Uniune Europeană, urmărind să joace un rol activ în tranziţia energetică.

„Obiectivul nostru este de a dezvolta un portofoliu de unităţi de producţie de energie 100% din surse regenerabile de 1 GW, diversificat din punct de vedere geografic în Europa. Aceste tranzacţii marchează intrarea pe pieţele de energie regenerabilă din Italia şi Spania. Strategia de expansiune a MET se concentrează pe pieţele europene cu o prezenţă locală, consolidând operaţiunile existente în cadrul grupului. Activitatea comercială MET include deja energie verde şi servicii ecologice oferite clienţilor, iar numărul de parteneri care adoptă soluţii energetice din surse regenerabile este în continuă creştere. MET este dedicat susţinerii unui viitor energetic sustenabil pentru Europa”, a declarat Christian Hurlimann, director general segment energie din surse regenerabile în cadrul Grupului MET.

MET Group este o companie energetică integrată, cu sediul central în Elveţia şi activităţi şi active pe pieţele gazelor naturale şi a energiei electrice, cu prezenţă prin subsidiare în 13 ţări şi pe 26 de pieţe naţionale de gaze naturale şi în 22 de centre internaţionale de tranzacţionare.

În 2021, veniturile consolidate din vânzări ale Grupului MET s-au ridicat la 18,1 miliarde de euro, iar volumul de gaze naturale tranzacţionate a fost de 55 miliarde de metri cubi.

Compania este prezentă pe piaţa din România din anul 2009.

Te-ar mai putea interesa și
Pentru 1 din 2 români, principala preocupare financiară este acoperirea cheltuielilor de bază – studiu
Pentru 1 din 2 români, principala preocupare financiară este acoperirea cheltuielilor de bază – studiu
Pentru 1 din 2 români, cheltuielile de bază sunt principala preocupare când vine vorba de situaţia personală, iar printre cele mai mari îngrijorări pentru tinerii din România se află nivelul......
Grupul LEGO, venituri în creștere în 2023, pe o piață cu cele mai joase rezultate din ultimii 15 ani
Grupul LEGO, venituri în creștere în 2023, pe o piață cu cele mai joase rezultate din ultimii 15 ani
Grupul LEGO a anunțat rezultatele pentru anul fiscal 2023. Veniturile LEGO au crescut cu 2%, la 65,9 miliarde de coroane ...
Huawei raportează cel mai rapid ritm de creştere al veniturilor din ultimii patru ani
Huawei raportează cel mai rapid ritm de creştere al veniturilor din ultimii patru ani
Huawei Technologies a înregistrat în 2023 cel mai rapid ritm de creştere a veniturilor din ultimii patru ani, pe fondul ...
Aurul îşi continuă creşterea. Noi recorduri pe pieţele internaţionale şi la cursul BNR
Aurul îşi continuă creşterea. Noi recorduri pe pieţele internaţionale şi la cursul BNR
Aurul creşte şi azi, 29 martie 2024, şi atinge un nou record la cursul BNR. Este cea mai mare cotaţie din istoria României ...