Meta Estate Trust a atras 19 milioane de lei în prima sa rundă de finanțare

Meta Estate Trust S.A., o nouă companie pe piaţa imobiliară românească, a anunţat închiderea primei runde de finanţare de la investitori strategici şi atragerea sumei de 19 milioane de lei, relatează Agerpres.
AGERPRES - vin, 28 mai 2021, 17:49
Meta Estate Trust a atras 19 milioane de lei în prima sa rundă de finanțare

Modelul de business Meta Estate Trust a fost conceput de Certinvest şi adaptat la piaţa de real estate împreună cu şase acţionari, antreprenori din piaţa imobiliară şi de capital.

Potrivit unui comunicat al companiei, în doar două luni de la momentul lansării oficiale, capitalul social al Meta Estate Trust a ajuns la 19 milioane de lei, sumă acumulată din contribuţiile iniţiatorilor proiectului, cărora li s-au alăturat antreprenori cu experienţă. Parte din capitalul atras a fost utilizat deja în achiziţionarea a aproximativ 40 de proprietăţi, apartamente în Bucureşti şi Mamaia. Compania se pregăteşte în acest moment pentru o nouă rundă de finanţare.

„În următoarea Adunare Generală a Acţionarilor din data de 14 iunie, vom propune spre aprobare două subiecte de interes pentru dezvoltarea Meta Estate Trust: atragerea a încă 15 milioane de lei printr-un plasament privat în această vară şi alegerea membrilor pentru advisory board. Trebuie subliniat faptul că toţi investitorii care participă în următorul plasament privat pentru acţiuni ordinare Meta vor beneficia automat de acţiuni preferenţiale, fapt ce reprezintă o premieră pentru piaţa de capital autohtonă. În mod firesc, ne vom îndrepta apoi atenţia către listarea pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, printr-un IPO”, a declarat Eugen Voicu, cofondator Meta Estate Trust.

Compania are o structură de tip holding şi îşi propune să fructifice cele mai bune oportunităţi din sectorul local de real estate, cu accent pe segmentul rezidenţial urban mare, reprezentat pentru început de Bucureşti, Constanţa, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara.

Holdingul este administrat de o companie de management, Meta Management Team SRL, dezvoltată de către cei şase iniţiatori ai proiectului: Certinvest Management Solutions, Ionuţ Nicolescu, preşedinte SVN România, Adrian Stanciu, membru fondator Erudio şi Ascendis Consulting, compania Delta Studio, prin antreprenorii Dragoş Bonea şi Alex Bonea, Cosmin Mizof, Head of Risk Management la Certinvest şi compania Mentor 2 Invest. Obiectivul managementului Meta Estate Trust este atingerea unei ţinte de randament proiectată ca medie anuală în primii zece ani de peste 15%.

Numărul imobilelor tranzacţionate în Bucureşti şi împrejurimi în T1 din 2021 a fost cu 35,2% mai mare faţă de primele trei luni din 2020 dar şi cu 44,4% mai mare faţă de trimestrul întâi din 2019, când piaţa locală nu era afectată de efectele pandemiei de COVID-19.

În 2020, s-au stabilit noi recorduri de livrări de locuinţe în România. În Bucureşti şi Ilfov au fost livrate 20.733 de unităţi, faţă de aproximativ 14.832 în 2019, conform datelor Institutului Naţional de Statistică. Peste 24.000 de locuinţe se aflau în construcţie în Bucureşti şi împrejurimi la începutul lunii martie 2021, conform datelor SVN România. Pentru acest an, sunt preconizate să fie finalizate între 18.000 şi 20.000 de unităţi noi.

Meta Estate Trust SA este un holding lansat pe piaţa de imobiliare autohtonă de către un grup de antreprenori cu expertiză pe piaţa imobiliară şi de capital. Modelul de business se bazează o structură investiţională de tip REIT, cu piloni de investiţii în proiecte imobiliare, cu focus pe segmentul rezidenţial urban mare.

Te-ar mai putea interesa și
Loteria Română va lansa 1 milion de lozuri în campania TEAM Romania, dedicată Jocurilor Olimpice de la Paris
Loteria Română va lansa 1 milion de lozuri în campania TEAM Romania, dedicată Jocurilor Olimpice de la Paris
Compania Naţională Loteria Română va lansa o serie de 1.000.000 de lozuri în campania TEAM Romania, iar 30% din sumele încasate se constituie venit al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român,......
Inundațiile record au dezvăluit vulnerabilitatea Dubaiului. Pagube uriașe pentru economia mondială după ce viața „s-a oprit” în orașul luxului
Inundațiile record au dezvăluit vulnerabilitatea Dubaiului. Pagube uriașe pentru economia mondială după ce viața „s-a ...
Precipitații abundente, furtuni și inundații pe scară largă au lovit sud-vestul Asiei, în special Emiratele Arabe Unite, ...
Aplicațiile online de cumpărături Temu și Shein au intrat în vizorul ANPC. Inspectorii suspectează că reducerile nu sunt autentice sau că se face vânzare sub presiune
Aplicațiile online de cumpărături Temu și Shein au intrat în vizorul ANPC. Inspectorii suspectează că reducerile nu ...
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) derulează în această perioadă o actiune de verificare ...
Deca: Metodologia de acordare a gradaţiei de merit a fost trimisă la Monitorul Oficial
Deca: Metodologia de acordare a gradaţiei de merit a fost trimisă la Monitorul Oficial
Metodologia de acordare a gradaţiei de merit - sesiunea 2024 a fost trimisă la Monitorul Oficial, a anunţat marţi ministrul ...