Meta Estate Trust a finalizat cu succes plasamentul privat, ultimul înainte de listarea pe piața AeRO a BVB

Compania imobiliară Meta Estate Trust a încheiat cu succes plasamentul privat de acțiuni și va începe anul viitor pregătiriile pentru listare. Acesta a fost ultimul plasament privat înainte de listarea pe piața AeRO, prevăzută pentru primul trimestru al anului 2022, informează societatea prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.
Ion Dobreanu - joi, 02 dec. 2021, 16:30
Meta Estate Trust a finalizat cu succes plasamentul privat, ultimul înainte de listarea pe piața AeRO a BVB

Banii strânși vor fi folosiți în achiziția de apartamente în faza de construcție în orașe importante din României, precum și pentru realizarea de parteneriate cu dezvoltatori imobiliari.

„Am finalizat cu succes al doilea plasament privat și ne-am atins astfel obiectivele pentru acest an. Bucuria noastră este cu atât mai mare cu cât și de această dată ni s-au alăturat peste 40 de noi acționari printre care se numără mulți antreprenori de top, conducători de companii multinaționale sau manageri din private equity sau bănci. Succesul acestui plasament privat ne arată că investitorii apreciază unicitatea modelului nostru de business și potențialul pieței imobiliare locale. Continuăm dezvoltarea și ne asumăm listarea companiei în trimestrul al doilea al anului viitor printr-un IPO care sperăm să consfințească atingerea unui capital social de peste 25 de milioane euro după numai 12 luni de activitate”, a declarat Eugen Voicu, cofondator Meta Estate Trust.

Operațiunea a fost intermediată de Intercapital Invest S.A. în calitate de consultant autorizat de Bursa de Valori București, companie cu o prezență de peste 20 de ani în piața financiară românească, iar Prime Transactions a fost co-manager al plasamentului.

“Toţi investitorii care au participat la acest ultim plasament privat vor beneficia de 10% alocare în acțiuni preferențiale purtătoare de dividend prioritar. Acesta este modul nostru prin care recompensăm încrederea pe care am primit-o la început de drum. În continuare, ne vom extinde planurile de dezvoltare având ca rezultat generarea de randamente semnificative pentru acționarii noștri”, a declarat Raluca Dragăn, CFO Meta Estate Trust.

Valoarea nominală a unei acţiuni Meta a fost de 1 leu, la care s-a adăugat prima de emisiune de 10%. Valoarea minimă a subscrierii individuale a fost de 100.000 de lei, iar cea maximă a fost plafonată la nivelul de 5 milioane de lei per investitor.

Meta Estate Trust are, în prezent, investiții în 14 proiecte rezidențiale în valoare de peste 8 milioane de euro în orașe precum: București, Constanța, Sibiu, Iași, Brașov și în stațiunile de pe litoral.

Compania a făcut deja un exit total dintr-unul din primele proiecte în care a investit, iar în alte două proiecte a înregistrat exituri parțiale.

Meta Estate Trust combină avantajele în investiții imobiliare cu cele ale piețelor de capital prin crearea unui instrument financiar care oferă lichiditate și în care orice investitor poate accesa randamentele oferite de piața imobiliară, indiferent de capitalul de care dispune. Obiectivul managementului Meta Estate Trust este atingerea unei ținte de randament proiectată ca medie anuală în primii ani de aproximativ 15%.

Meta Estate Trust este administrată de cei cinci inițiatori ai proiectului printre care Eugen Voicu – Fondator Certinvest, Ionuț Nicolescu – președinte SVN România, familia Bonea – Proprietari Delta Studio cu sprijinul unui Advisory Board format din cinci acționari: Ilinca Von Derenthall, Marian Alecu, Andreea Păun, Marius Scuta și Viorel Nica.

 

Despre Meta Estate Trust

Meta Estate Trust SA este un holding lansat pe piața de imobiliare autohtonă de către un grup de antreprenori cu expertiză pe piața imobiliară și de capital. Modelul de business presupune investiții in segmentul imobiliar, cu un ciclu scurt de rotație a capitalurilor, cu focus pe segmentul rezidențial urban mare.

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Apple, amendată în Olanda. Compania nu a respectat o decizie a instanței de judecată
Apple, amendată în Olanda. Compania nu a respectat o decizie a instanței de judecată
Autoritatea pentru concurenţă din Ţările de Jos a stabilit că Apple nu a luat măsuri conforme cu o decizie recentă ...
Economia Germaniei s-a contractat, probabil, în ultimul trimestru din 2021
Economia Germaniei s-a contractat, probabil, în ultimul trimestru din 2021
Economia germană s-a contractat probabil în trimestrul patru din 2021, deoarece industria a fost afectată de perturbările ...
Afacerile gigantului polonez PKN Orlen, care se extinde agresiv în Europa, cu kazahii de la KazMunayGas, patronii Rompetrol: ce au făcut și ce n-au făcut. Și de ce au cumpărat kazahii grupul Rompetrol
Afacerile gigantului polonez PKN Orlen, care se extinde agresiv în Europa, cu kazahii de la KazMunayGas, patronii Rompetrol: ...
Compania petrolieră poloneză PKN Orlen își tot extinde rețeaua în Europa centrală și s-a tot vorbit despre intrarea ...