Metro a raportat pierderi operaţionale de 19 milioane de euro în primul trimestru din 2017

Al patrulea retailer european, Metro AG, a raportat pierderi operaţionale în primul trimestru din 2017, din cauza performanţelor mai slabe înregistrate la divizia de produse electronice de larg consum, dar şi-a menţinut estimările pentru acest an, transmit Reuters şi MarketWatch.
Economica.net - vin, 02 iun. 2017, 16:07
Metro a raportat pierderi operaţionale de 19 milioane de euro în primul trimestru din 2017

În perioada ianuarie – martie 2017, profitul operaţional ajustat a scăzut la 19 milioane de euro (21,2 milioane de dolari), faţă de un profit de 28 de milioane de euro în urmă cu un an.

Vânzările din operaţiuni continue s-au menţinut la 5,26 miliarde de euro, vânzările mai slabe din Europa Occidentală, exceptând Germania, nu au reuşit să compenseze îmbunătăţirea din Europa de Est şi majorarea vânzărilor online.

Profitul net, ajustat pentru elementele excepţionale, a urcat la 24 milioane de euro, faţă de pierderi nete 57 milioane de euro. Fără ajustări, profitul net a fost de 131 milioane de euro.

Vânzările la divizia de produse electronice de larg consum, care se va numi Ceconomy, au scăzut cu 0,5%, la 5,26 miliarde de euro, în timp ce vânzările online au urcat cu peste 40%, reprezentând aproape 12% din totalul vânzărilor.

La divizia Metro Cash & Carry şi la hipermarketurile Real, vânzările au urcat cu 2,4%, la 8,5 miliarde de euro.

În februarie, acţionarii Metro au votat în favoarea divizării grupului în două entităţi, una care va cuprinde operaţiunile angro Metro Cash & Carry, iar cealaltă se va ocupa de distribuţia de produse electronice de larg consum.

Metro, un conglomerat cu 2.000 de magazine în 29 de ţări, a demarat de mai mulţi ani un vast proces de restructurare pentru a se concentra pe activităţile cash- and-carry şi distribuţia de produse electronice de larg consum, iar în paralel a vândut magazinele Kaufhof şi supermarketurile Real din Europa de Est. Grupul german speră ca, până la mijlocul acestui an, să introducă la bursă activităţile sale cash-and-carry, care vor păstra denumirea Metro, în timp ce activităţile de distribuţie de produse electronice de larg consum, regrupate sub marca Metro-Saturn, vor fi rebotezate Ceconomy.

Metro speră că această divizare va permite fiecăreia dintre cele două entităţi să se lanseze mai uşor în operaţiuni de fuziuni şi achiziţii. Media-Saturn, care deţine peste 1.000 de puncte de vânzare în 15 ţări din Europa, este considerată de multă vreme drept un candidat la o fuziune cu principalul concurent din regiune, grupul britanic Dixons Carphone, ceea ce ar permite crearea unui nou lider mondial pe piaţa distribuţiei de produse electronice de larg consum, devansând grupul american Best Buy.

Metro Group este una dintre cele mai mari şi mai extinse companii de retail din lume, cu 2.000 de locaţii în 29 de ţări şi peste 220.000 de angajaţi. Divizia Metro Cash & Carry s-a lansat oficial în România în luna octombrie 1996, când a deschis primul magazin din Bucureşti. Astăzi, reţeaua numără 32 de magazine în 24 de oraşe.

Te-ar mai putea interesa și
Ucraina cere convocarea Consiliului de Securitate al ONU; NATO denunţă ”retorica” nucleară a Rusiei
Ucraina cere convocarea Consiliului de Securitate al ONU; NATO denunţă ”retorica” nucleară a Rusiei
Ucraina a cerut duminică convocarea urgentă a unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU şi a cerut statelor occidentale şi Chinei să determine Rusia să înceteze "şantajul nuclear", în......
O dronă ucraineană a provocat o explozie în centrul unui oraş rus, la circa 200 de kilometri de Moscova
O dronă ucraineană a provocat o explozie în centrul unui oraş rus, la circa 200 de kilometri de Moscova
O dronă a explodat duminică în centrul oraşului rus Kireievsk, situat la circa 220 de kilometri sud de Moscova, potrivit ...
Senat: Proiectul de lege al Guvernului privind reducerea cheltuielilor cu pensiile de serviciu, luni, pe ordinea de zi a comisiilor
Senat: Proiectul de lege al Guvernului privind reducerea cheltuielilor cu pensiile de serviciu, luni, pe ordinea de zi a ...
Comisiile juridică şi de muncă ale Senatului vor dezbate, luni, pentru raport, proiectul de lege al Guvernului privind ...
Orban anunţă că va face plângere penală dacă Guvernul nu respectă decizia de organizare a alegerilor locale parţiale
Orban anunţă că va face plângere penală dacă Guvernul nu respectă decizia de organizare a alegerilor locale parţiale
Preşedintele Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a anunţat că va depune plângere penală în cazul în care Executivul nu ...