Metro AG caută achiziţii după divizarea programată anul viitor

Retailerul german Metro AG se aşteaptă ca divizia sa de produse electronice de larg consum, care va fi redenumită Ceconomy, să conducă la consolidarea în acest sector, după divizarea programata anul viitor, transmite Reuters.
Economica.net - joi, 15 dec. 2016, 07:24
Metro AG caută achiziţii după divizarea programată anul viitor

Directorul general Olaf Koch pregăteşte divizarea Metro în două companii. Una care va cuprinde operaţiunile angro Metro Cash & Carry, precum şi hypermarketurile Real, iar cealaltă se va ocupa de produse electronice de larg consum şi tehnologie. Divizarea va creşte valoarea Metro şi va debloca fonduri pentru achiziţii. Acţionarii Metro vor deţine acţiuni la ambele companii, în funcţie de participaţiile lor actuale.

Ambele companii vor beneficia de un rating recomandat investiţiilor şi vor fi listate la bursă, a estimat Metro.

Divizia de produse electronice de larg consum a Metro va folosi structura sa financiară solidă pentru a conduce la consolidarea în acest sector, se arată în comunicatul grupului german.

Divizia va obţine o participaţie de 10% în noua companie care va cuprinde operaţiunile angro Metro Cash & Carry şi hypermarketurile Real, pentru a-şi consolida capitalul şi a finanţa achiziţii.

Anunţata divizare în două entităţi a retailerului german Metro AG (rating de credit ‘BBB minus’, cu perspectivă negativă) este puţin probabil să îmbunătăţească pe termen mediu profilul de credit al noilor entităţi, a anunţat recent agenţia de evaluare financiara Fitch Ratings.

‘Apreciem ca fiind pozitivă divizarea operaţiunilor alimentare de produsele electronice de larg consum, deoarece vor fi create două afaceri distincte şi viabile, care vor permite fiecărei conduceri să se concentreze mai bine pe implementarea propriei strategii. Totuşi, divizarea nu va rezolva inevitabil actualele dificultăţi operaţionale cu care se confruntă ambele entităţi’, se arată în comunicatul Fitch.

Divizia de produse electronice de larg consum s-ar putea confrunta cu o revizuire în scădere cu o treaptă a actualului rating de credit ‘BBB minus’, avertizează Fitch.

Operaţiunile angro Metro Cash & Carry şi hypermarketurile Real se vor bucura de un model de afaceri mai rezistent, cu marje de profit mai ridicate decât divizia de produse electronice de larg consum, deşi se menţin riscurile privind performanţele operaţionale viitoare, estimează agenţia. Expunerea la Rusia şi deprecierea rublei ar putea afecta redresarea operaţiunilor alimentare, susţine Fitch.

În anul fiscal încheiat în septembrie 2016, Metro AG a înregistrat un profit atribuibil acţionarilor de 599 milioane de euro, în scădere faţă de câştigul de anul trecut, de 672 milioane de euro.

Vânzările au scăzut cu 1,4%, la 58,4 miliarde de euro, din cauza fluctuaţiilor de curs valutar. Totuşi, în monedă locală, vânzările au urcat cu 0,4%. La magazinele deschise de peste un an, vânzările Metro au urcat cu 0,2%.

Profitul înainte de taxe, dobânzi şi elemente excepţionale a crescut cu 31% în perioada iulie-septembrie 2016, la 568 milioane de euro, depăşind estimările analiştilor, care se aşteptau la 471 milioane de euro.

Metro, al patrulea retailer european, cu 2.200 de magazine în 30 de ţări, şi-a vândut o serie de active pentru a-şi reduce datoria şi a se concentra pe afacerile sale de bază.

Metro Group este una dintre cele mai mari şi mai extinse companii de retail din lume. Metro Cash & Carry s-a lansat oficial în România în luna octombrie 1996, când a deschis primul magazin din Bucureşti. Astăzi, reţeaua numără 32 de magazine în 24 de oraşe.

Te-ar mai putea interesa și
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de îngrijorare, inclusiv inflația
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de ...
Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, a afirmat joi că economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă în contextul dobânzilor mai ridicate şi......
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite va examina din nou o propunere de lege ce prevede interzicerea TikTok în ţară ...
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze structura geografică
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze ...
Cea mai mare companie italiană de asigurări, Generali, a anunţat joi că se reorganizează, concentrându-se pe două ...
Google a fost dat în judecată de un grup de medici și dentiști japonezi, din cauza permiterii publicării unor recenzi negative, care le-au afectat reputațiile
Google a fost dat în judecată de un grup de medici și dentiști japonezi, din cauza permiterii publicării unor recenzi ...
Un grup de medici şi dentişti din Japonia au intentat joi la Tokyo o acţiune în justiţie împotriva companiei Google, ...