Metro AG caută achiziţii după divizarea programată anul viitor

Retailerul german Metro AG se aşteaptă ca divizia sa de produse electronice de larg consum, care va fi redenumită Ceconomy, să conducă la consolidarea în acest sector, după divizarea programata anul viitor, transmite Reuters.
Economica.net - joi, 15 dec. 2016, 07:24
Metro AG caută achiziţii după divizarea programată anul viitor

Directorul general Olaf Koch pregăteşte divizarea Metro în două companii. Una care va cuprinde operaţiunile angro Metro Cash & Carry, precum şi hypermarketurile Real, iar cealaltă se va ocupa de produse electronice de larg consum şi tehnologie. Divizarea va creşte valoarea Metro şi va debloca fonduri pentru achiziţii. Acţionarii Metro vor deţine acţiuni la ambele companii, în funcţie de participaţiile lor actuale.

Ambele companii vor beneficia de un rating recomandat investiţiilor şi vor fi listate la bursă, a estimat Metro.

Divizia de produse electronice de larg consum a Metro va folosi structura sa financiară solidă pentru a conduce la consolidarea în acest sector, se arată în comunicatul grupului german.

Divizia va obţine o participaţie de 10% în noua companie care va cuprinde operaţiunile angro Metro Cash & Carry şi hypermarketurile Real, pentru a-şi consolida capitalul şi a finanţa achiziţii.

Anunţata divizare în două entităţi a retailerului german Metro AG (rating de credit ‘BBB minus’, cu perspectivă negativă) este puţin probabil să îmbunătăţească pe termen mediu profilul de credit al noilor entităţi, a anunţat recent agenţia de evaluare financiara Fitch Ratings.

‘Apreciem ca fiind pozitivă divizarea operaţiunilor alimentare de produsele electronice de larg consum, deoarece vor fi create două afaceri distincte şi viabile, care vor permite fiecărei conduceri să se concentreze mai bine pe implementarea propriei strategii. Totuşi, divizarea nu va rezolva inevitabil actualele dificultăţi operaţionale cu care se confruntă ambele entităţi’, se arată în comunicatul Fitch.

Divizia de produse electronice de larg consum s-ar putea confrunta cu o revizuire în scădere cu o treaptă a actualului rating de credit ‘BBB minus’, avertizează Fitch.

Operaţiunile angro Metro Cash & Carry şi hypermarketurile Real se vor bucura de un model de afaceri mai rezistent, cu marje de profit mai ridicate decât divizia de produse electronice de larg consum, deşi se menţin riscurile privind performanţele operaţionale viitoare, estimează agenţia. Expunerea la Rusia şi deprecierea rublei ar putea afecta redresarea operaţiunilor alimentare, susţine Fitch.

În anul fiscal încheiat în septembrie 2016, Metro AG a înregistrat un profit atribuibil acţionarilor de 599 milioane de euro, în scădere faţă de câştigul de anul trecut, de 672 milioane de euro.

Vânzările au scăzut cu 1,4%, la 58,4 miliarde de euro, din cauza fluctuaţiilor de curs valutar. Totuşi, în monedă locală, vânzările au urcat cu 0,4%. La magazinele deschise de peste un an, vânzările Metro au urcat cu 0,2%.

Profitul înainte de taxe, dobânzi şi elemente excepţionale a crescut cu 31% în perioada iulie-septembrie 2016, la 568 milioane de euro, depăşind estimările analiştilor, care se aşteptau la 471 milioane de euro.

Metro, al patrulea retailer european, cu 2.200 de magazine în 30 de ţări, şi-a vândut o serie de active pentru a-şi reduce datoria şi a se concentra pe afacerile sale de bază.

Metro Group este una dintre cele mai mari şi mai extinse companii de retail din lume. Metro Cash & Carry s-a lansat oficial în România în luna octombrie 1996, când a deschis primul magazin din Bucureşti. Astăzi, reţeaua numără 32 de magazine în 24 de oraşe.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Un nou record: 19.685 cazuri noi,  în 24 de ore. Rata de infectare din Bucureşti a crescut până la 11,03 la mia de locuitori – Coronavirus, marţi 25.01.2022
Un nou record: 19.685 cazuri noi, în 24 de ore. Rata de infectare din Bucureşti a crescut până la 11,03 la mia de locuitori ...
Criza Coronavirus marţi, 25 ianuarie 2022 - 19.685 cazuri noi, 44 morţi, în 24 de ore. Este cel mai mare număr de cazuri ...
Tehnologia 5G va contribui cu până la o mie de miliarde de euro la PIB-ul european în 2021-2025 – Curtea de Conturi Europeană
Tehnologia 5G va contribui cu până la o mie de miliarde de euro la PIB-ul european în 2021-2025 – Curtea de Conturi ...
Se estimează că tehnologia 5G va contribui cu până la 1.000 de miliarde de euro la PIB-ul european între 2021 şi 2025, ...
Munca la distanţă din străinătate: obligaţii fiscale şi sfaturi pentru angajatori – Soter & Partners
Munca la distanţă din străinătate: obligaţii fiscale şi sfaturi pentru angajatori – Soter & Partners
Dacă angajatorul permite salariaților munca de la distanţă în străinătate, compania trebuie să cunoască implicațiile ...