Metro AG: profitul înainte de taxe a scăzut cu 36%. Vânzările, afectate de fluctuaţiile de curs valutar

Al patrulea retailer european, Metro AG, a raportat vânzări sub estimările analiştilor în trimestrul doi din 2016, din cauza fluctuaţiilor de curs valutar, transmit Reuters şi Bloomberg. Profitul înainte de taxe, dobânzi şi elemente excepţionale a coborât cu 36%.
Economica.net - mar, 02 aug. 2016, 07:45
Metro AG: profitul înainte de taxe a scăzut cu 36%. Vânzările, afectate de fluctuaţiile de curs valutar

În perioada aprilie – iunie 2016, vânzările au scăzut cu 2,7%, la 13,6 miliarde de euro (15,2 miliarde de dolari), în timp ce analiştii se aşteptau la 13,8 miliarde de euro. Vânzările în monedă locală au urcat cu 0,4%.

Profitul înainte de taxe, dobânzi şi elemente excepţionale a scăzut la 154 milioane de euro (172 milioane de dolari) în trimestrul doi din 2016, de la 209 milioane de euro în perioada similară din 2015, în timp ce analiştii se aşteptau la 189,8 milioane de euro.

Directorul general Olaf Koch pregăteşte în vara anului viitor divizarea Metro în două companii. Una care va cuprinde operaţiunile angro Metro Cash & Carry, precum şi hypermarketurile Real, iar cealaltă se va ocupa de produse electronice de larg consum şi tehnologie. Divizarea va creşte valoarea Metro şi va debloca fonduri pentru achiziţii. Acţionarii Metro vor deţine acţiuni la ambele companii, în funcţie de participaţiile lor actuale.

Investitorii au salutat acest plan, iar de la anunţarea acestuia, în 29 martie, acţiunile Metro au urcat cu 16% la Bursa de la Frankfurt.

În anul fiscal ce se va încheia la 30 septembrie 2016, Metro se aşteaptă la un profit ajustat înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare peste nivelul înregistrat anul trecut, de 1,53 miliarde de euro.

Anul trecut, Metro a anunţat că-şi va majora semnificativ investiţiile în următorii cinci ani, căutând achiziţii pentru a accelera creşterea vânzărilor şi profitabilitatea.

Cheltuielile anuale de capital vor fi majorate la aproximativ două miliarde de euro până în 2020, de la 1,4 miliarde de euro în anul fiscal 2014 – 2015. La magazinele deschise de peste un an, vânzările anuale ar urma să crească la peste 2% până în 2020, de la 0,1% anul trecut, iar marja de profit va depăşi 3,5%, de la 2,7% anul trecut.

Metro, al patrulea retailer european, cu 2.200 de magazine în 30 de ţări, şi-a vândut o serie de active pentru a-şi reduce datoria şi a se se concentra pe afacerile sale de bază.

Metro Group este una dintre cele mai mari şi mai extinse companii de retail din lume. Metro Cash & Carry s-a lansat oficial în România în luna octombrie 1996, când a deschis primul magazin din Bucureşti. Astăzi, reţeaua numără 32 de magazine în 24 de oraşe.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Ninsori abundente în Turcia şi Grecia: Haos pe Aeroportul din Istanbul, mii de şoferi blocaţi pe o autostradă de lângă Atena
Ninsori abundente în Turcia şi Grecia: Haos pe Aeroportul din Istanbul, mii de şoferi blocaţi pe o autostradă de lângă ...
Cursele aeriene programate pe Aeroportul din Istanbul au fost suspendate până marţi după-amiază şi mii de şoferi au ...
Schimbări în structura de conducere a Porsche Finance Group
Schimbări în structura de conducere a Porsche Finance Group
Porsche Finance Group anunță schimbări importante în structura de conducere. CEO-ul David Gedlicka preia și funcția ...
Criţ, STB: În ultimele două zile am primit foarte multe solicitări de angajare pentru şoferi de autobuz
Criţ, STB: În ultimele două zile am primit foarte multe solicitări de angajare pentru şoferi de autobuz
Societatea de Transport Bucureşti (STB) a primit luni şi în prima parte a zilei de marţi foarte multe solicitări de ...