Metro AG: profitul înainte de taxe a scăzut cu 36%. Vânzările, afectate de fluctuaţiile de curs valutar

Al patrulea retailer european, Metro AG, a raportat vânzări sub estimările analiştilor în trimestrul doi din 2016, din cauza fluctuaţiilor de curs valutar, transmit Reuters şi Bloomberg. Profitul înainte de taxe, dobânzi şi elemente excepţionale a coborât cu 36%.
Economica.net - mar, 02 aug. 2016, 07:45
Metro AG: profitul înainte de taxe a scăzut cu 36%. Vânzările, afectate de fluctuaţiile de curs valutar

În perioada aprilie – iunie 2016, vânzările au scăzut cu 2,7%, la 13,6 miliarde de euro (15,2 miliarde de dolari), în timp ce analiştii se aşteptau la 13,8 miliarde de euro. Vânzările în monedă locală au urcat cu 0,4%.

Profitul înainte de taxe, dobânzi şi elemente excepţionale a scăzut la 154 milioane de euro (172 milioane de dolari) în trimestrul doi din 2016, de la 209 milioane de euro în perioada similară din 2015, în timp ce analiştii se aşteptau la 189,8 milioane de euro.

Directorul general Olaf Koch pregăteşte în vara anului viitor divizarea Metro în două companii. Una care va cuprinde operaţiunile angro Metro Cash & Carry, precum şi hypermarketurile Real, iar cealaltă se va ocupa de produse electronice de larg consum şi tehnologie. Divizarea va creşte valoarea Metro şi va debloca fonduri pentru achiziţii. Acţionarii Metro vor deţine acţiuni la ambele companii, în funcţie de participaţiile lor actuale.

Investitorii au salutat acest plan, iar de la anunţarea acestuia, în 29 martie, acţiunile Metro au urcat cu 16% la Bursa de la Frankfurt.

În anul fiscal ce se va încheia la 30 septembrie 2016, Metro se aşteaptă la un profit ajustat înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare peste nivelul înregistrat anul trecut, de 1,53 miliarde de euro.

Anul trecut, Metro a anunţat că-şi va majora semnificativ investiţiile în următorii cinci ani, căutând achiziţii pentru a accelera creşterea vânzărilor şi profitabilitatea.

Cheltuielile anuale de capital vor fi majorate la aproximativ două miliarde de euro până în 2020, de la 1,4 miliarde de euro în anul fiscal 2014 – 2015. La magazinele deschise de peste un an, vânzările anuale ar urma să crească la peste 2% până în 2020, de la 0,1% anul trecut, iar marja de profit va depăşi 3,5%, de la 2,7% anul trecut.

Metro, al patrulea retailer european, cu 2.200 de magazine în 30 de ţări, şi-a vândut o serie de active pentru a-şi reduce datoria şi a se se concentra pe afacerile sale de bază.

Metro Group este una dintre cele mai mari şi mai extinse companii de retail din lume. Metro Cash & Carry s-a lansat oficial în România în luna octombrie 1996, când a deschis primul magazin din Bucureşti. Astăzi, reţeaua numără 32 de magazine în 24 de oraşe.

Te-ar mai putea interesa și
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar – studiu
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar ...
Bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar, pentru 60% dintre cititori, arată datele unui sondaj realizat de Libris, librărie online de referință pe......
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Partidul Social Democrat va valida săptămâna viitoare în forurile statutare candidatura Gabrielei Firea la Primăria ...
Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor
Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor
Cea mai recentă înjumătățire (halving-ul) a recompenselor pentru “minarea” de bitcoin a avut loc săptămâna trecută ...
Popeyes va deschide la Pitești primul său restaurant din România situat în afara Bucureștiului
Popeyes va deschide la Pitești primul său restaurant din România situat în afara Bucureștiului
La doi ani de la deschiderea oficială a primului restaurant Popeyes în România, brandul originar din statul american Louisiana ...