Metro Cash and Carry are un nou CEO. Este al doilea român numit de nemți în fruntea organizației

Retailerul german Metro Cash and Carry are, începând din această lună, un nou CEO. Adrian Ariciu, fostul Commercial Director la METRO Cash&Carry Rusia, îl înlocuiește pe austriacul Roland Ruffing care deține această poziție din august 2016. Ariciu este al doilea român care conduce operațiunile Metro. Primul a fost Dusan Wilms, născut în Timișoara, care a condus organizația în două rânduri.
Economica.net - mie, 12 aug. 2020, 08:11
Metro Cash and Carry are un nou CEO. Este al doilea român numit de nemți în fruntea organizației

Update 18.08.2020 

Potrivit unui comunicat al companiei, începând cu data de 1 octombrie 2020, Adrian Ariciu va ocupa funcția de Chief Executive Officer (CEO), preluând atribuțiile lui Roland Ruffing, cel care s-a aflat în această poziție executivă în ultimii patru ani și care va prelua conducerea altor segmente de business din cadrul grupului. Până atunci, Ariciu va avea o perioadă de integrare și de transfer al responsabilităților care să asigure o tranziție optimă. 

„Sunt onorat și, în același timp, bucuros de această numire în funcția de CEO al METRO Cash & Carry România. Este o responsabilitate uriașă, mai ales că trebuie să asigurăm evoluția business-ul în condiții de maximă siguranță pentru angajați și clienți deopotrivă. Este o provocare pe care am acceptat-o cu modestie, având în vedere performanțele extraordinare obținute în ultimii 4 ani de către organizația din România condusă de Roland Ruffing. Cred cu tărie în viziunea orientată spre clienți a companiei, dar și în creșterea și progresul METRO România care pot fi obținute numai prin intermediul echipei puternice pe care o avem. De asemenea, sunt încrezător în potențialul pieței românești și în succesul modelului de comerț cu ridicata. Este nevoie de curaj pentru a consolida un model de afaceri cu tradiție într-un mediu economic modern, însă dacă prioritatea este clientul și procesele sunt creionate astfel încât să ajute și să contribuie la succesul afacerilor lor, poți aspira la titlul de campion al afacerilor independente”, a declarat Adrian Ariciu, viitorul CEO al METRO Cash & Carry România.

,,Faptul că un manager român de talia lui Adrian trece în fruntea operațiunilor grupului METRO Cash & Carry România este dovada că acesta stăpânește foarte bine realitățile, specificul și oportunitățile pieței din România, tendințele consumatorilor, dar și provocările mediului de afaceri. Promisiunea lui Adrian către echipa din România, , îmi dă încredere că brand-ul METRO va răspunde prompt cerințelor impuse de noua paradigmă”, susține Roland Ruffing.

Noul lider activează în cadrul grupului german atât la nivel local, cât și internațional, de peste 20 de ani.

Știrea inițială:

Adrian Ariciu este noul Chief Executive Officer al METRO Cash & Carry România, potrivit  informațiilor Modern Buyer confirmate de manager pe pagina sa profesională. Ariciu este al doilea român numit de grupul german la conducerea filialei din România și vine după șapte ani în care compania a fost condusă de expați. Acesta în înlocuiește pe Rolland Ruffing care a ocupat prima poziția în ierarhia Metro începând cu 2016.

Până la publicarea acestei informații, retailerul nu a precizat pentru ECONOMICA.NET motivul schimbării și poziția pe care o va ocupa Ruffing.

Primul român numit în conducerea Metro Cash and Carry România a fost Dusa Wilms, născut în Timișoara, care a condus organizația în două rânduri- o dată între 1999-2005 și ulterior în iunie 2009-2010.

Adrian Ariciu este doctor în economie și și-a început cariera în Metro în 2004, ca buyer la categoria dulciuri. A crescut treptat în ierarhie, lucrând inclusiv ca expat pe piețele din Ucraina, unde a fost parte a boardului și în Rusia unde a ocupat din septembrie 2019 poziția de director comercial.

Cu afaceri de peste 1 miliard de euro, Metro Cash and Carry, primul lanț de magazine modern intrat pe piața locală, a fost condus în ultimii şapte ani de manageri expați. 

METRO este liderul comerţului cu ridicata la scară mondială, cu sortimente alimentare si non-alimentare, specializată în deservirea nevoilor hotelurilor, restaurantelor si restaurantelor (HoReCa), precum și ale comercianților independenți. În întreaga lume, METRO are aproximativ 16 milioane de clienți,  operează în 34 de țări și are peste 100.000 de angajați în întreaga lume. În exercițiul financiar 2018/19, METRO a generat vânzări de 27.1 miliarde EUR. 

Pe plan local, Metro operează 30 de unități.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...