Metro extinde programul „De-ale noastre”. A încheiat parteneriate cu peste 100 de producători români

De-ale noastre, programul dezvoltat de retailerul german Metro Cash & Carry România în sprijinul producătorilor locali, se extinde în bazinul legumicol Matca din județul Galați, precum și în județele Călărași și Prahova.
Economica.net - lun, 04 iul. 2016, 07:48
Metro extinde programul

Pe măsură ce se apropie momentul în care retailerii ar putea fi obligaţi să pună pe rafturi în proporţie de 51% produse alimentare luate de pe lanţul scurt, dar şi ca urmare a cererii consumatorilor români, retailerii fac eforturi să îşi extindă parteneriatele cu producătorii locali. 

Metro, cel mai mare retailer cash&carry din România după cifra de afaceri, dar şi primul lanţ de magazine de mari dimensiuni care a intrat în România a inclus în programul De-ale noastre peste 100 de producători locali din peste 33 comunități din România. Acum, fac parte din program şi  producătorii locali din în bazinul legumicol Matca din județul Galați, precum și în județele Călărași și Prahova.

Prin acest program, compania le oferă fermierilor sprijin în toate etapele cheie ale producției, de la consultanță, soluții de colectare, ambalare, trasabilitate, precum și monitorizare, distribuție și o piață de desfacere a producției, în magazinele rețelei METRO România. 

„Încă din 1996, anul intrării METRO pe piața din România, ne-am dorit si am susținut dezvoltarea economiei locale, având în vedere ca un loc important printre furnizorii noştri, să îl ocupe, în mod constant, cei locali. Am ajustat permanent strategia de aprovizionare și am avut în vedere cooperarea directă cu aceștia, astfel încât să le putem oferi clienților noștri o sortimentație variată de produse româneşti şi proaspete, precum şi să îi susţinem pe producătorii locali în a se dezvolta, prin crearea unor parteneriate de încredere şi de lungă durată cu METRO.” a declarat Adina Tîmplaru, Head of Corporate Communications METRO Cash & Carry România.

Anul acesta, programul De-ale noastre a debutat în luna martie cu produse proaspete de sezon, precum: ceapă verde, ridichii și salată verde, iar în sezonul de vară atinge un vârf de producție și sortiment, cu peste 45 de articole de legume și fructe.

Programul De-ale noastre a demarat în 2012 cu scopul de a susține dezvoltarea durabilă a afacerilor micilor producători de legume și fructe, precum și de a-i ajuta să își rezolve principalele probleme (posibilități reduse de promovare, precum și distribuție/ desfacere a produselor lor). Prima zonă inclusă în program a fost Poiana Mare din județul Dolj în 2012, urmată de zone din alte 9 județe: Olt, Mehedinți, Dâmboviţa, Tulcea, Ialomiţa, Vâlcea, Ilfov, Giurgiu și Argeş în 2014. Acestora li se adaugă anul acesta și producători din județele Galați, Călărași și Prahova.

Retailerul colaborează in acest moment cu peste 350 producători locali de produse proaspete și ultra-proaspete, din toate regiunile ţării.

METRO Cash & Carry România este parte integrantă a METRO Cash & Carry Internaţional şi a fost lansată oficial în România în luna octombrie a anului 1996, prin deschiderea primului centru de distribuţie, în Bucureşti. Distribuţia naţională a magazinelor METRO România este următoarea: 5 centre în Bucureşti, câte 2 centre în Braşov, Constanţa, Timişoara şi câte un centru în fiecare din următoarele oraşe: Cluj, Bacău, Iaşi, Craiova, Baia Mare, Pitești, Galaţi, Ploieşti, Oradea, Sibiu, Suceava, Tg. Mureş, Arad, Deva, Satu Mare, Piatra Neamţ, Buzău, Târgovişte şi Turda.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Ambasada SUA de la Kiev le-a cerut cetățenilor americani să se pregătească imediat să părăsească Ucraina
Ambasada SUA de la Kiev le-a cerut cetățenilor americani să se pregătească imediat să părăsească Ucraina
Ambasada Statelor Unite la Kiev le-a cerut miercuri cetăţenilor americani să se pregătească imediat de plecare din Ucraina, ...
Statele membre UE, de acord cu crearea unui încărcător unic pentru toate dispozitivele electronice mobile
Statele membre UE, de acord cu crearea unui încărcător unic pentru toate dispozitivele electronice mobile
Consiliul Uniunii Europene, care reprezintă statele membre în procesul decizional comunitar, a adoptat miercuri o poziţie ...
Ana Birchall a fost angajată de Nuclearelectrica pe postul de reprezentant pentru Proiecte Strategice şi Relaţii Internaţionale
Ana Birchall a fost angajată de Nuclearelectrica pe postul de reprezentant pentru Proiecte Strategice şi Relaţii Internaţionale
Ana Birchall se alătură echipei Nuclearelectrica în calitate de special envoy for Strategic and International affairs ...