Metro-Goldwyn-Mayer vrea să se listeze la bursă înainte de apariţia noului film James Bond

MGM Holdings, care deţine studiourile Metro-Goldwyn-Mayer de la Hollywood, se pregăteşte să se listeze la bursă înainte de premiera noului film din franciza James Bond, programată pentru 26 octombrie, a declarat pentru Bloomberg o sursă apropiată discuţiilor.
Economica.net - lun, 10 sept. 2012, 07:20
Metro-Goldwyn-Mayer vrea să se listeze la bursă înainte de apariţia noului film James Bond

MGM a depus în luna iulie la autoritatea de reglementare a pieţei de capital din SUA documentele pentru listarea la bursă, în cadrul unei proceduri confidenţiale care permite acţionarilor companiei să estimeze potenţialul interes al investitorilor înainte de a lua o decizie.

Astfel, compania ar trebui să prezinte în luna septembrie prospectul pentru listare, pentru a profita de expunerea oferită de lansarea noii producţii James Bond.

„Există aşteptări ridicate legate de rezultatele la box office. Prin lansarea procedurii de listare înaintea apariţiei filmului, acţionarii pot obţine ceea ce vor, iar investitorii vor vedea mai târziu cu ce rămân”, comentează pentur Bloomberg Jay Ritter, profesor de finanţe la Univesitatea din Florida.

La Hollywood, speculaţiile legate de listare rivalizează cu aşteptările privind noul film, iar oferta pe bursă va fi urmărită de posibilii investitori interesaţi de preluarea studioului, ieşit din faliment în 2010, procedură în cadrul căreia a fost preluat de creditori.

Noul film James Bond, „Skyfall” („007: Coordonata Skyfall”), va debuta în Europa pe 26 octombrie şi în SUA pe 9 noiembrie. Filmul a fost produs de MGM şi este distribuit de Sony.

În luna iulie, valoarea de piaţă a studioului a fost estimată la 2,36 miliarde dolari, când compania a răscumpărat pentru 590 milioane dolari participaţia deţinută de miliardarul Carl Icahn, de 25% din acţiuni.

La începutul anului 2010, MGM a primit oferte de preluare de la Lions Gate Entertainment şi Time Warner, potrivit informaţiilor apărute atunci în presă, atribuite unor surse apropiate situaţiei.

Aranjorii ofertei publice iniţiale sunt JPMorgan Chase şi Goldman Sachs, au declarat recent surse apropiate situaţiei.

Cele mai importante producţii lansare de MGM în acest an sunt „Skyfall” şi „The Hobbit: An Unexpected Journey”, care va avea premiera pe 14 decembrie. Cele două filme au fost produse în parteneriat cu Warner Bros., divizie a Time Warner.

Filmul precedent din seria James Bond, „Quantum of Solace”, lansat în 2008, a strâns încasări de 586 milioane de dolari. „Casino Royale”, primul film 007 în care personajul principal a fost interpretat de Daniel Craig, a adunat 594 milioane de dolari de la apariţie, în 2006.

„The Hobbit” se adresează fanilor trilogiei „Stăpânul Inelelor” („The Lord of the Rings”), care a generat încasări de 971 milioane de dolari.

Veniturile MGM au scăzut cu 34% în trimestrul al doilea, la 128,4 milioane de doalri, după ce compania a retras de pe piaţă DVD-urile filmelor cu James Bond pentru a genera cerere înaintea lansării din această toamnă. Profitul companiei s-a triplat în aceeaşi perioadă, la 42,6 milioane dolari. MGM avea la jumătatea anului lichidităţi de 274,8 milioane dolari şi nicio datorie.

Între timp, compania a împrumutat 295 milioane de dolari pentru a finanţa răscumpărarea acţiunilor lui Carl Icahn.

Te-ar mai putea interesa și
Restart Energy a finalizat lucrările la o centrală solară pentru compania Romtextil, care au costat peste jumătate de milion de euro
Restart Energy a finalizat lucrările la o centrală solară pentru compania Romtextil, care au costat peste jumătate de ...
Restart Energy a anunțat astăzi că a finalizat construcția și instalarea unui sistem de generare a energiei fotovoltaice pentru compania Romtextil S.A. în valoare de peste jumătate de milion......
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP Inc. au anunțat un parteneriat istoric, pe mai mulți ani pentru promovarea inovării sustenabile și pentru ...
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Producătorul de armament VMZ Sopot, companie deţinută de statul bulgar, a raportat venituri record de 828 de milioane ...
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung Electronics a prezentat miercuri seară o analiză detaliată a gamei sale de televizoare și soundbar-uri pentru ...