1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 18 º

Companii

Metro lansează programul "De-ale noastre"

Aproximativ 200 de agricultori din Poiana Mare (Dolj) devin din acest an furnizori ai Metro pentru roşii, ardei, castraveţi şi vinete, a declarat Dusan Wilms, directorul general al companiei, care estimează în acest an vânzări de aproape 1.000 de tone de legume produse în zona respectivă.

31 mai, 2012 | Mediafax

Programul, numit "De-ale noastre", vizează într-o primă fază agricultorii din zona Poiana Mare, iar pe lângă asigurarea preluării produselor în toate magazinele Metro din țară, aceștia beneficiază și de consultanță din partea companiei.

Metro a inițiat anul trecut un proiect pilot cu mai mulți agricultori din Poiana Mare, prin care a vândut aproximativ 200 de tone de legume.

"Proiectul răspunde unei nevoi a pieței - cererea în creștere pentru produsele românești, pe fondul dispariției treptate din magazine și piețe a legumelor autohtone. Încredea consumatorului în produsele românești esțe în creștere, iar clienții pot găsi la raft toate informațiile feritoare la legume, cum ar fi proveniența, metoda de cultivare și data de recoltare", a spus Wilms într-o întâlnire cu presa.

El a adăugat că Metro intenționează extinderea programului și în alte zone considerate cu potențial, și nu doar pentru legume, ci și pentru fructe. Printre zonele vizate se numără judeţul Alba și localitatea Matca din Galați.
În ceea ce privește prețurile de achiziție de la țărani, Wilms le caracterizează ca fiind "oneste".

Valoarea investiției în proiectul de la Poiana Mare, unde exista deja un centru de colectare, se ridică la o jumătate de milion de euro.

"Vrem să căutăm centre de producție cât mai aproape de magazinele pe care le avem. Dorim să integrăm producătorii și furnizorii de conserve sau suc de roșii și poate vor face investiții în minifabrici", mai spus Wilms.
El a fost însă rezervat în privința extinderii lanțului de magazine cash&carry.

"Dacă am o pierdere de revânzători, care mor cu miile, tot ce pot să fac este să îi ajut și să încerc să îi țin în viață. Dacă vom avea deschideri de restaurante, dacă se va dubla numărul acestora, ne vom gàndi la expansiune. Totul depinde de dezvoltarea economiei", a mai spus directorul companiei.

Metro Cash&Carry România este parte a Metro Cash&Carry International și a intrat pe piață în 1996, prin deschiderea primului centru de distribuție. Rețeaua numără 32 de magazine în 24 de orașe.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO