Metro nu speră la creșterea profitului în 2012, din cauza încetinirii economiei mondiale

Metro AG, cel mai mare retailer din Germania, a avertizat că nu se aşteaptă la o creştere a câştigurilor în 2012 din cauza încetinirii economiei mondiale şi a costurilor legate de extinderea activităţii, transmite Reuters.
Economica.net - mar, 20 mart. 2012, 21:59
Metro nu speră la creșterea profitului în 2012, din cauza încetinirii economiei mondiale

Vânzările ar putea creşte în 2012, dar profitul înainte de plata dobânzilor, impozitelor şi elementelor speciale nu va depăşi nivelul de 2,37 miliarde de euro (3,14 miliarde de dolari) înregistrat anul trecut, după ce în 2010 compania germană a înregistrat un profit de 2,42 miliarde de euro. Pentru 2013 Metro estimează că va înregistra o creştere a vânzărilor şi a câştigurilor, datorită redresării economiei mondiale.

Profitul net a scăzut în 2011, ajungând la 631 de milioane de euro, de la 850 milioane de euro, în timp ce analiştii se aşteptau la 865 milioane de euro.

„Condiţiile macroeconomice în multe state s-au înrăutăţit semnificativ comparativ cu 2010”, a declarat directorul executiv al Metro, Olaf Koch. De asemenea compania a fost afectată de criza datoriilor suverane, şomajul ridicat şi programele de austeritate din multe state europene, care au dus la declinul încrederii consumatorilor.

Metro Group este una dintre cele mai mari şi mai extinse companii de retail din lume. METRO Cash & Carry este prezentă în 31 ţări cu aproximativ 670 de magazine cash & carry, unde lucrează peste 100.000 de angajaţi.

METRO Cash & Carry s-a lansat oficial în România în luna octombrie 1996, când a deschis primul magazin din Bucureşti. Astăzi, reţeaua numără 25 de centre de distribuţie amplasate în Bucureşti, în Braşov, Constanţa, Timişoara, Cluj, Bacău, Iaşi, Craiova, Baia Mare, Galaţi, Ploieşti, Oradea, Sibiu, Suceava, Piteşti, Tg. Mureş, Arad şi Deva.

 

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...