Metro nu speră la creșterea profitului în 2012, din cauza încetinirii economiei mondiale

Metro AG, cel mai mare retailer din Germania, a avertizat că nu se aşteaptă la o creştere a câştigurilor în 2012 din cauza încetinirii economiei mondiale şi a costurilor legate de extinderea activităţii, transmite Reuters.
Economica.net - mar, 20 mart. 2012, 21:59
Metro nu speră la creșterea profitului în 2012, din cauza încetinirii economiei mondiale

Vânzările ar putea creşte în 2012, dar profitul înainte de plata dobânzilor, impozitelor şi elementelor speciale nu va depăşi nivelul de 2,37 miliarde de euro (3,14 miliarde de dolari) înregistrat anul trecut, după ce în 2010 compania germană a înregistrat un profit de 2,42 miliarde de euro. Pentru 2013 Metro estimează că va înregistra o creştere a vânzărilor şi a câştigurilor, datorită redresării economiei mondiale.

Profitul net a scăzut în 2011, ajungând la 631 de milioane de euro, de la 850 milioane de euro, în timp ce analiştii se aşteptau la 865 milioane de euro.

„Condiţiile macroeconomice în multe state s-au înrăutăţit semnificativ comparativ cu 2010”, a declarat directorul executiv al Metro, Olaf Koch. De asemenea compania a fost afectată de criza datoriilor suverane, şomajul ridicat şi programele de austeritate din multe state europene, care au dus la declinul încrederii consumatorilor.

Metro Group este una dintre cele mai mari şi mai extinse companii de retail din lume. METRO Cash & Carry este prezentă în 31 ţări cu aproximativ 670 de magazine cash & carry, unde lucrează peste 100.000 de angajaţi.

METRO Cash & Carry s-a lansat oficial în România în luna octombrie 1996, când a deschis primul magazin din Bucureşti. Astăzi, reţeaua numără 25 de centre de distribuţie amplasate în Bucureşti, în Braşov, Constanţa, Timişoara, Cluj, Bacău, Iaşi, Craiova, Baia Mare, Galaţi, Ploieşti, Oradea, Sibiu, Suceava, Piteşti, Tg. Mureş, Arad şi Deva.

 

Te-ar mai putea interesa și
Preşedintele Consiliului European – vizită în România. Se va întâlni cu Klaus Iohannis
Preşedintele Consiliului European – vizită în România. Se va întâlni cu Klaus Iohannis
Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, vine luni în România, ocazie cu care va fi primit la Palatul Cotroceni de şeful statului, Klaus Iohannis....
Scumpire a carburanților, azi. Care sunt prețurile
Scumpire a carburanților, azi. Care sunt prețurile
Petrom, liderul pieței de disrtibuție a carburanților a scumpit azi doar benzina, după ce acum două zile ieftinise motorina. ...
Maxus T90 EV, primul pick-up 100% electric comercializat pe piața europeană
Maxus T90 EV, primul pick-up 100% electric comercializat pe piața europeană
Un prim pick-up 100% electric a ajuns pe piața din Europa. Dar nu aparține unui producător european, american sau japonez. ...
Miercuri, 29 martie, se anunță noile prețuri RCA. Cât vor plăti șoferii în funcție de vârstă și tipul mașinii- Plafonarea prețurilor RCA
Miercuri, 29 martie, se anunță noile prețuri RCA. Cât vor plăti șoferii în funcție de vârstă și tipul mașinii- ...
În ședința de miercuri, 29 martie, Guvernul României va avea analiză proiectul de HG care plafonează prețurile RCA. ...