Metro propune divizarea grupului. Acţiunile cresc cu 8%

Retailerul german Metro a propus divizarea grupului, prin listarea separată a diviziei de comerţ en-gros şi de alimente, în timp ce afacerile cu aparatură electronică de consum ar urma să rămână în actuala companie, informaţii care au dus miercuri la creşterea acţiunilor grupului cu 8%, transmite Reuters.
Economica.net - mie, 30 mart. 2016, 09:35
Metro propune divizarea grupului. Acţiunile cresc cu 8%

Potrivit Metro, o astfel de măsură ar deschide noi perspective de dezvoltare şi ar creşte valoarea acţiunilor, întrucât ar permite celor două companii să se concentreze pe activităţile proprii. De asemenea, ar fi create şi posibilităţi pentru achiziţii, scrie NEWS.ro.

”Este viitorul pas logic în transformarea grupului Metro. În ultimele săptămâni am luat toate măsurile de pregătire posibile şi suntem convinşi că se poate face”, a spus directorul general al Metro, Olaf Koch, într-o conferinţă cu jurnaliştii.

Acţiunile Metro au crescut miercuri cu 8% în urma informaţiilor şi se îndreaptă spre cel mai mare avans înregistrat într-o singură zi din mai mult de doi ani.

Metro este al patrulea mare retailer din Europa şi deţine reţeaua Media-Saturn, pentru electronice de consum, şi hipermarketurile Real.

Grupul a trecut în ultimii ani printr-un program de restructurare, iar recent a vândut magazinele universale Kaufhof şi afacerile cash and carry din Vietnam.

Planul de divizare, prin care acţionarii vor primi câte o acţiune la noua companie şi câte una la compania existentă, pentru fiecare titlu deţinut în prezent, necesită aprobarea conducerii şi a consiliilor de supraveghere.

Metro a precizat că acţionarii principali, Haniel, Schmidt-Ruthenbeck şi Beisheim, au indicat că ar susţine planul, care ar urma să fie finalizat până la jumătatea anului 2017.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea de miercurea viitoare, a declarat ministrul Economiei, Marton Nagy, într-o......
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...