Metro propune divizarea grupului. Acţiunile cresc cu 8%

Retailerul german Metro a propus divizarea grupului, prin listarea separată a diviziei de comerţ en-gros şi de alimente, în timp ce afacerile cu aparatură electronică de consum ar urma să rămână în actuala companie, informaţii care au dus miercuri la creşterea acţiunilor grupului cu 8%, transmite Reuters.
Economica.net - mie, 30 mart. 2016, 09:35
Metro propune divizarea grupului. Acţiunile cresc cu 8%

Potrivit Metro, o astfel de măsură ar deschide noi perspective de dezvoltare şi ar creşte valoarea acţiunilor, întrucât ar permite celor două companii să se concentreze pe activităţile proprii. De asemenea, ar fi create şi posibilităţi pentru achiziţii, scrie NEWS.ro.

”Este viitorul pas logic în transformarea grupului Metro. În ultimele săptămâni am luat toate măsurile de pregătire posibile şi suntem convinşi că se poate face”, a spus directorul general al Metro, Olaf Koch, într-o conferinţă cu jurnaliştii.

Acţiunile Metro au crescut miercuri cu 8% în urma informaţiilor şi se îndreaptă spre cel mai mare avans înregistrat într-o singură zi din mai mult de doi ani.

Metro este al patrulea mare retailer din Europa şi deţine reţeaua Media-Saturn, pentru electronice de consum, şi hipermarketurile Real.

Grupul a trecut în ultimii ani printr-un program de restructurare, iar recent a vândut magazinele universale Kaufhof şi afacerile cash and carry din Vietnam.

Planul de divizare, prin care acţionarii vor primi câte o acţiune la noua companie şi câte una la compania existentă, pentru fiecare titlu deţinut în prezent, necesită aprobarea conducerii şi a consiliilor de supraveghere.

Metro a precizat că acţionarii principali, Haniel, Schmidt-Ruthenbeck şi Beisheim, au indicat că ar susţine planul, care ar urma să fie finalizat până la jumătatea anului 2017.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Ninsori abundente în Turcia şi Grecia: Haos pe Aeroportul din Istanbul, mii de şoferi blocaţi pe o autostradă de lângă Atena
Ninsori abundente în Turcia şi Grecia: Haos pe Aeroportul din Istanbul, mii de şoferi blocaţi pe o autostradă de lângă ...
Cursele aeriene programate pe Aeroportul din Istanbul au fost suspendate până marţi după-amiază şi mii de şoferi au ...
Schimbări în structura de conducere a Porsche Finance Group
Schimbări în structura de conducere a Porsche Finance Group
Porsche Finance Group anunță schimbări importante în structura de conducere. CEO-ul David Gedlicka preia și funcția ...
Criţ, STB: În ultimele două zile am primit foarte multe solicitări de angajare pentru şoferi de autobuz
Criţ, STB: În ultimele două zile am primit foarte multe solicitări de angajare pentru şoferi de autobuz
Societatea de Transport Bucureşti (STB) a primit luni şi în prima parte a zilei de marţi foarte multe solicitări de ...