1EUR = 4.8278 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Metro şi-a vândut lanţul de magazine Kaufhof pentru 3,1 miliarde de dolari

Grupul german de distribuţie Metro a anunţat luni că şi-a vândut lanţul de magazine universale Galeria Kaufhof către grupul canadian Hudson's Bay pentru 2,825 miliarde de euro (3,13 miliarde de dolari), transmite Reuters.

15 iun, 2015 | Agerpres

Grupul Metro a decis să-şi vândă subsidiara care regrupa magazinele universale deoarece vrea să se concentreze pe divizia de vânzări en-gros Metro Cash & Carry, divizia de electronice Media-Saturn şi lanţul de hypermarketuri Real, scrie Agerpres.

Tranzacţia, care ar urma să se finalizeze în luna septembrie a acestui an, include lanţul de magazine Galeria Kaufhof din Germania şi Galeria Inno din Belgia precum şi portofoliile imobiliare asociate. Metro a precizat că vânzarea acestor active va avea un efect pozitiv de aproximativ 700 milioane de euro asupra rezultatului său operaţional.

Întrebat de ziarişti care sunt şansele unui dividend special de pe urma acestei vânzări, directorul general de la Metro, Olaf Koch, a declarat că obiectivele sale sunt investiţiile în noi ţări şi reducerea datoriilor.

Metro, al patrulea retailer european, cu 2.200 de magazine în 30 de ţări, şi-a vândut o serie de active pentru a-şi reduce datoria şi a se se concentra pe afacerile sale de bază.

Metro Cash & Carry s-a lansat oficial în România în luna octombrie 1996, când a deschis primul magazin din Bucureşti. Astăzi, reţeaua numără 32 de magazine în 24 de oraşe.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO