Magazinele Real, scoase la vânzare. Nemţii negociază cu Auchan

Nemţii de la Metro Group poartă negocieri cu lanţul de retail francez Auchan pentru a vinde magazinele real din Europa Centrală şi de Est.
Economica.net - joi, 17 mai 2012, 07:55
Magazinele Real, scoase la vânzare. Nemţii negociază cu Auchan

Grupul de retail Metro vrea să vândă divizia de supermarketuri real din Europa Centrală şi de Est, zonă din care face parte şi România, fiind în negocieri cu unul dintre principalii săi competitori, francezii de la Auchan, informează Manager Magazin. Publicaţia susţine însă că Auchan nu este singura companie cu care Metro poartă discuţii.”Vom analiza toate scenariile , fiind posibilă rămânerea grupului în acţionariatul companiei, ca minoritar”, au declarat oficialii Metro pentru publicaţia citată.

Acesta nu este primul zvon de acest gen şi anul trecut apărând informaţii despre posibile negocieri dintre grupul german şi alţi actori importanţi de pe piaţa de retail. Astfel, la finele anului trecut, compania britanică de investiţii Apax Partners s-a aflat în cursa finală pentru preluarea real, cu o ofertă de aproximativ 1 miliard de euro, la jumătate faţă de cât şi-ar fi dori Metro să obţină. Ca urmare, Apax s-a retras din discuţii, potrivit presei germane.

De asemenea, de operaţiunile real au fost interesate şi companii de investiţii precum Advent, CVC şi KKR, iar retailerul francez Auchan a mai încercat şi în alte rânduri preluarea. În cărţi pentru achiziţia hypermarketurilor real a fost şi Tesco, unul dintre cei mai mari retaileri din lume. Metro a dezminţit însă de fiecare dată aceste informaţii.

Vânzările diviziei de hypermarketuri a Metro Group au scăzut anul trecut cu 2,3% la nivel global, ajungând la 11,2 miliarde de euro. Potrivit companicatului oficial al retailerului, rezultatele au fost afectate negativ de vânzările slabe de articole non-food. În Europa de Est, real a raportat o scădere a vânzărilor, ca urmare a reticenţei consumatorilor din Polonia şi România, care nu şi-au reluat obiceiurile de consum de dinainte de criza economică.

În România, real-Hypermarket a înregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 627 de milioane de euro, cu 67 de milioane de euro mai puţin faţă de 2010.

În primele trei luni ale acestui an, Metro Group a raportat o pierdere operaţională de 9 milioane de euro. Vânzările au crescut însă cu 2,2% faţă de perioada similară a anului tercut, până la 15,6 miliarde de euro. Vânzările real au totalizat 2,7 miliarde de euro, cu 2,3% mai mult faţă de primul trimestru din 2011. „Primul trimestru nu este un indicator pentru restul anului”, declara citat de Reuters Olaf Koch, directorul executiv al grupului. 

Real deţine în momentul de faţă pe plan local un număr 25 de magazine, iar Auchan 9. Retailerul german a anunţat la finele anului trecut, că în 2012 îşi va relua expansiunea prin deschiderea de unităţi atât în capitală cât şi în restul ţării.” În anul 2012, compania îşi va relua planul de expansiune, începand cu deschiderea unui nou hipermarket în Bucureşti, în parcul comercial AFI Bucureştii Noi. În acelaşi timp, în luna martie 2012, real,- Hypermarket România va închide magazinul situat în comuna Ghiroda, Strada Aeroportului nr 86, judeţul Timiş”, se arăta într-un comunicat al companiei de anul trecut.

Te-ar mai putea interesa și
Chirițoiu avertizează că plafonarea prețurilor carburanților ar fi o măsură foarte proastă, care ne-ar întoarce la cozile din benzinării din perioada comunistă
Chirițoiu avertizează că plafonarea prețurilor carburanților ar fi o măsură foarte proastă, care ne-ar întoarce ...
Plafonarea preţului la carburanţi este o măsură proastă care ne-ar duce înapoi în comunism, când stăteam la cozi în benzinării din lipsa produselor, a declarat miercuri Bogdan Chiriţoiu,......
Guvernul a adoptat ordonanța privind amânarea ratelor
Guvernul a adoptat ordonanța privind amânarea ratelor
Ordonanţa de urgenţă prin care persoanele fizice şi juridice pot amâna plata ratelor a fost aprobată în şedinţa ...
Noul concept strategic al NATO a fost aprobat. Rusia devine cea mai importantă amenințare directă, iar China este o provocare pentru interesele Alianței
Noul concept strategic al NATO a fost aprobat. Rusia devine cea mai importantă amenințare directă, iar China este o provocare ...
Rusia reprezintă pentru NATO ''cea mai semnificativă şi directă ameninţare'', în timp ce ''politicile coercitive'' ...
Cele mai bune sfaturi pentru un pavilion grădină perfect (P)
Cele mai bune sfaturi pentru un pavilion grădină perfect (P)
Toată lumea iubește ideea de a trăi cât mai mult în aer liber și ce este mai bun decât a te bucura la maximum de verile ...