1EUR = 4.7601 RON | Bucureşti 24 º

Companii

Metro vinde prea ieftin Real, acuză acţionarul ceh EPH

Investitorul ceh EPH, condus de miliardarul Daniel Kretinsky, unul dintre acţionarii cheie ai Metro, a criticat planificata vânzare a lanţului de hipermarketuri Real, deoarece subevaluează afacerea, au declarat, pentru Reuters, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

21 mai, 2019 | Agerpres

Tranzacţia prin care Metro ar urma să vândă Real grupului german Redos nu este favorabilă. Proprietăţile imobiliare ale Real şi afacerea sa operaţională au fost oferite prea ieftin, susţine EPH.

Luna aceasta, Metro şi Redos au ajuns la un acord cadru conform căruia Real va fi vândut cu suma de aproximativ un miliard de euro, iar iniţial Metro va păstra o participaţie de 24,9% în afacerea operaţională, însă după trei ani poate vinde acţiunile.

Datoriile Real vor fi preluate de noul proprietar, rezultând un flux de numerar preliminar de aproximativ 500 de milioane de euro către Metro.

Un purtător de cuvânt al EPH nu a dorit să comenteze informaţia.

Recent, directorul general al Metro, Olaf Koch, anunţa că Metro poartă discuţii cu cinci firme interesate de lanţul de hipermarketuri Real, care realizează vânzări anuale de peste şapte miliarde euro graţie celor 279 de magazine.

Metro Group este una dintre cele mai mari şi mai extinse companii de retail din lume, cu 2.000 de unităţi în 29 de ţări şi peste 220.000 de angajaţi. Divizia Metro Cash & Carry s-a lansat oficial în România în luna octombrie 1996, când a deschis primul magazin din Bucureşti. Astăzi, reţeaua numără 32 de magazine în 24 de oraşe.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO