1EUR = 4.7592 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Metro vrea să listeze 25% din acţiunile diviziei sale din Rusia

Grupul german de distribuţie Metro AG a anunţat luni că intenţionează să vândă un sfert din acţiunile diviziei sale Cash&Carry din Rusia, în cadrul unei oferte publice iniţiale ce va fi derulată în prima jumătate a acestui an la bursa de la Londra, transmite Reuters.

20 ian, 2014 | Agerpres

Analiştii estimează că valoarea operaţiunilor din Rusia ale Metro se situează între 4 şi 7,5 miliarde de euro, ceea ce înseamnă că sumele rezultate de pe urma listării a 25% din acţiuni ar putea să se ridice la cel puţin un miliard de euro.

Metro a precizat că, vineri, consiliul său de supervizare şi-a dat acordul pentru demararea pregătirilor pentru un IPO, a cărui derulare va depinde însă de condiţiile de pe piaţă. 'Ne aşteptăm ca listarea să ofere operaţiunilor Cash and Carry din Rusia noi oportunităţi pentru a-şi realiza potenţialul de creştere. De asemenea, tranzacţia va da grupului Metro o flexibilitate strategică suplimentară pentru investiţii', a informat Metro într-un comunicat de presă.

Metro, al patrulea grup de distribuţie din Europa, are peste 700 de magazine Cash & Carry în 29 de ţări iar divizia din Rusia este responsabilă pentru aproape jumătate din vânzările grupului. Grupul Metro a intrat pe piaţa din Rusia în anul 2001, iar în prezent Rusia este a treia mare piaţă pentru operaţiunile Cash & Carry ale Metro, după Germania şi Franţa, cu vânzări de 4,1 miliarde de euro în 2012.

Metro are aproximativ 70 de magazine Cash & Carry engros în Rusia, iar principalii rivali ai grupului german pe piaţa din Rusia sunt X5, Magnit şi grupul francez Auchan.

Metro Group este una dintre cele mai mari şi mai extinse companii de retail din lume. METRO Cash & Carry s-a lansat oficial în România în luna octombrie 1996, când a deschis primul magazin din Bucureşti. Astăzi, reţeaua numără 32 de magazine în 24 de oraşe

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO