Un nou model de metrou va circula în Bucureşti FOTO

Metrorex şi compania spaniolă Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF) au semnat marţi un contract de 97 milioane euro, fără TVA, pentru cumpărarea a 16 trenuri de metrou.
Economica.net - mar, 29 nov. 2011, 11:19

Noile trenuri achiziţionate de Metrorex printr-o licitaţie deschisă vor înlocui în maximum trei ani garniturile de tip IVA produse de Astra Vagoane Arad.

Achiziţia celor 16 trenuri de metrou este parte componentă a Acordului de finanţare pentru modernizarea metroului din Bucureşti, semnat cu Banca Europeană de Investiţii în toamna anului 2009. Aceasta este prima etapă a proiectului, în viitor urmând a se achiziţiona alte 21 trenuri noi de metrou, ce vor circula pe Magistrala 5 de metrou, tronsonul Drumul Taberei – Eroilor.

Cele 16 trenuri noi de metrou vor înlocui etapizat, pe parcursul unei perioade de maximum trei ani, trenurile de construcţie veche de tip Astra, fabricate înainte de 1990 la Intreprinderea de Vagoane Arad. Preţul pe care Metrorex urmează să-l plăteasca pentru cele 16 trenuri noi de metrou este de 97.012.450 euro fără TVA”, se anunţă în comunictul remis de Metrorex.

Dotate cu sistem performant

Trenuri vor fi dotate cu sistem performant de informare a publicului călator (indicatoare frontale şi laterale pentru vizualizarea direcţiei de mers a trenului), semnalizări suplimentare acustice şi video pentru accesul în/din trenuri, ventilaţie forţată în vagoanele de pasageri şi geamuri rabatabile, locuri special amenajate pentru transportul bicicletelor cu metroul în interiorul vagoanelor precum şi alte dotari specifice.

Noile trenuri de metrou au în compunere câte şase vagoane având intercomunicaţie (gangway) între acestea, sistem de tracţiune şi de frânare controlat cu microprocesor, caroseria realizată din oţel inoxidabil, sistem îmbunătăţit de bare de sprijin pentru călători, uşi culisante cu autoblocare şi protecţie la prinderea persoanelor între uşi.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Revolut lansează și în România serviciul turistic pentru vacanțe și călătorii
Revolut lansează și în România serviciul turistic pentru vacanțe și călătorii
Revolut anunță lansarea pe piața locală a serviciului său de turism Sejururi (Stays). Disponibil din vară în Europa ...
Măsuri noi la metrou pentru prevenirea răspândirii COVID-19 – Prefectura Capitalei
Măsuri noi la metrou pentru prevenirea răspândirii COVID-19 – Prefectura Capitalei
Metrorex va implementa măsuri pentru prevenirea răspândirii COVID-19, potrivit unui comunicat postat pe site-ul Prefecturii ...
Bucureşti – Poliţiştii au dat 48 de sancţiuni contravenţionale şi amenzi de 23.000 de lei, în urma verificărilor pentru respectarea normelor anti-COVID
Bucureşti – Poliţiştii au dat 48 de sancţiuni contravenţionale şi amenzi de 23.000 de lei, în urma verificărilor ...
Poliţiştii Capitalei au aplicat, miercuri, 48 de sancţiuni contravenţionale, avertismente şi amenzi de 23.000 de lei, ...