Metrorex a inaugurat vineri staţiile Străuleşti şi Laminorului din Magistrala 4. FOTO şi VIDEO

Metrorex a deschis vineri, 31 martie, circulaţia în cele două staţii noi de metrou din Magistrala 4, Străuleşti şi Laminorului, parte dintr-un proiect de 1,11 miliarde de lei. Acesta mai include un depou şi o parcare, ce ar putea fi gata în primul semestru al anului viitor, au anunţat reprezentanţii companiei.
Economica.net - vin, 31 mart. 2017, 12:58
Metrorex a inaugurat vineri staţiile Străuleşti şi Laminorului din Magistrala 4. FOTO şi VIDEO

Proiectul de extindere a Magistralei 4 cu cele două staţii către nord a pornit efectiv în urmă cu patru ani. Circulaţia în noile staţii va fi asigurată cu şase trenuri IVA, la un interval de 8 minute.

Staţia de metrou Laminorului este amplasată în cartierul Străuleşti din Bucureşti, la intersecţia străzilor Laminorului şi Bucureştii Noi. Staţia este prevăzută cu 4 accese dotate cu scări fixe, escalatoare şi lifturi.

Prima staţie de metrou cu lumină naturală

Staţia de metrou Străuleşti este o staţie de capăt şi totodată este prima staţie care va intra în alcătuirea primului nod intermodal de transport urban al Municipiului Bucureşti (metrou, transport public suprateran, transport auto personal).

Staţia Străuleşti şi Park and Ride-ul vor ajuta la fluidizarea transportului de suprafaţă preluat din localităţile învecinate (Mogoşoaia, Buftea), unde se constată o creştere semnificativă a populaţiei.

Legătura staţiei cu terminalul multimodal (Park&Ride) va fi asigurată pietonal printr-un pasaj şi un acces direct. Pasajul va fi dotat cu trotuare rulante şi luminatoare ce permit intrarea luminii naturale.

De asemenea, depoul Străuleşti va fi unul „faraonic”, cu 15 linii, a spus Marian Stanciu, directorul general al Somet, constructorul care realizează 52% din lucrările din acest proiect.

Potrivit şefului Somet, noul depou va fi unul dintre cele mai mari din Bucureşti, întrucât acesta va fi utilizat şi pentru trenurile ce vor circula pe Magistrala 6 de metrou, 1 Mai – Otopeni.

Depoul va avea şi dormitoare pentru mecanicii de tren, cu lumină naturală.

 

Te-ar mai putea interesa și
Premierul Cîțu despre marea relaxare: Fără restricții noaptea, restaurante deschise până la ora 24, meciuri și concerte cu spectatori
Premierul Cîțu despre marea relaxare: Fără restricții noaptea, restaurante deschise până la ora 24, meciuri și concerte ...
Începând de mâine, circulația pe timpul nopții va fi liberă, restaurantele vor fi deschise până la ora 24, iar magazinele revin la program normal. Sunt câteva dintre măsurile anunțate de......
Biofarm a raportat un profit în creștere cu 21% pentru primele trei luni ale anului
Biofarm a raportat un profit în creștere cu 21% pentru primele trei luni ale anului
Biofarm a înregistrat în primul trimestru al acestui an un profit net de 22,47 de milioane de lei, cu 21% mai mare faţă ...
Profitul SIF Oltenia s-a prăbușit în primele trei luni ale anului
Profitul SIF Oltenia s-a prăbușit în primele trei luni ale anului
Societatea de Investiţii Financiare Oltenia a încheiat primul trimestru cu un profit net de 1,057 de milioane de lei, de ...
Producătorul de mobilă Tandem din Republica Moldova deschide cel de-al șaptelea magazin din România
Producătorul de mobilă Tandem din Republica Moldova deschide cel de-al șaptelea magazin din România
Producătorul de mobilă Tandem din Chişinău a anunțat vineri că deschide cel de-al șaptelea magazin din România, la ...