Metrorex a inaugurat vineri staţiile Străuleşti şi Laminorului din Magistrala 4. FOTO şi VIDEO

Metrorex a deschis vineri, 31 martie, circulaţia în cele două staţii noi de metrou din Magistrala 4, Străuleşti şi Laminorului, parte dintr-un proiect de 1,11 miliarde de lei. Acesta mai include un depou şi o parcare, ce ar putea fi gata în primul semestru al anului viitor, au anunţat reprezentanţii companiei.
Economica.net - vin, 31 mart. 2017, 12:58
Metrorex a inaugurat vineri staţiile Străuleşti şi Laminorului din Magistrala 4. FOTO şi VIDEO

Proiectul de extindere a Magistralei 4 cu cele două staţii către nord a pornit efectiv în urmă cu patru ani. Circulaţia în noile staţii va fi asigurată cu şase trenuri IVA, la un interval de 8 minute.

Staţia de metrou Laminorului este amplasată în cartierul Străuleşti din Bucureşti, la intersecţia străzilor Laminorului şi Bucureştii Noi. Staţia este prevăzută cu 4 accese dotate cu scări fixe, escalatoare şi lifturi.

Prima staţie de metrou cu lumină naturală

Staţia de metrou Străuleşti este o staţie de capăt şi totodată este prima staţie care va intra în alcătuirea primului nod intermodal de transport urban al Municipiului Bucureşti (metrou, transport public suprateran, transport auto personal).

Staţia Străuleşti şi Park and Ride-ul vor ajuta la fluidizarea transportului de suprafaţă preluat din localităţile învecinate (Mogoşoaia, Buftea), unde se constată o creştere semnificativă a populaţiei.

Legătura staţiei cu terminalul multimodal (Park&Ride) va fi asigurată pietonal printr-un pasaj şi un acces direct. Pasajul va fi dotat cu trotuare rulante şi luminatoare ce permit intrarea luminii naturale.

De asemenea, depoul Străuleşti va fi unul „faraonic”, cu 15 linii, a spus Marian Stanciu, directorul general al Somet, constructorul care realizează 52% din lucrările din acest proiect.

Potrivit şefului Somet, noul depou va fi unul dintre cele mai mari din Bucureşti, întrucât acesta va fi utilizat şi pentru trenurile ce vor circula pe Magistrala 6 de metrou, 1 Mai – Otopeni.

Depoul va avea şi dormitoare pentru mecanicii de tren, cu lumină naturală.

 

Te-ar mai putea interesa și
Trenurile din Elveția ajung la timp datorită unui sistem dezvoltat de IT-iștii români. ”Are un grad de automatizare mare, uneori dispecerul stă la masă și se plictisește”
Trenurile din Elveția ajung la timp datorită unui sistem dezvoltat de IT-iștii români. ”Are un grad de automatizare ...
Punctualitatea celor 1.000 de trenuri care circula zilnic în Elveția este bine cunoscută, dar puțini știu că acest lucru este posibil datorită unei soluții de management al traficului......
ROBOR la 3 luni ar putea urca până la 7%. Cu o întârziere de 5-6 luni, IRCC va urma acelaşi traseu. Într-o lună dolarul va ajunge la acelaşi preţ cu euro
ROBOR la 3 luni ar putea urca până la 7%. Cu o întârziere de 5-6 luni, IRCC va urma acelaşi traseu. Într-o lună dolarul ...
Ultimele prognoze anunţate de BNR asupra inflaţiei schimbă şi viziunea economiştilor şefi asupra dobâzii cheie şi ...
Boom-ul LNG nu va putea suplini pe termen scurt gazele rusești consumate de Europa. Va urma o iarnă dificilă pentru bătrânul continent
Boom-ul LNG nu va putea suplini pe termen scurt gazele rusești consumate de Europa. Va urma o iarnă dificilă pentru bătrânul ...
Din ce în ce mai multe gaze naturale lichefiate (LNG) ajung în Europa, iar potențiala reducere a livrărilor de gaze rusești ...
Stoltenberg: Ucraina „poate să câștige” războiul împotriva Rusiei
Stoltenberg: Ucraina „poate să câștige” războiul împotriva Rusiei
Ucraina "poate să câştige" războiul împotriva Rusiei, care "nu se derulează" aşa cum a prevăzut Moscova, a estimat ...