1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 8 º

Companii

Metrorex a lansat licitaţia pentru sistemul de siguranţă la metroul Drumul Taberei, contract de 143 milioane de lei

Metrorex a iniţiat o nouă licitaţie aferentă Magistralei 5 de metrou, care vizează achiziţia sistemului de siguranţă şi automatizare a traficului pe secţiunea Râul Doamnei - Eroilor, contract estimat la 143 de milioane de lei.

17 mar, 2017 | ECONOMICA.net

Metrorex anunţă că a fost iniţiată procedura de atribuire a contractului de achiziţie sectorială, ce are ca obiect „Sistemul de siguranţă şi automatizare a traficului inclusiv echipamentul de siguranţă îmbarcat pe tren şi sistemul de informare dinamică (inclusiv sonorizare) - Magistrala 5. Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Operă), inclusiv Staţia şi Depoul Valea Ialomiţei".

Metrorex, în calitate de beneficiar al lucrărilor aferente Magistralei 5 de metrou, informează că, în data de 17.03.2017 a publicat anunţul de participare în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) pe site-ul www.e-licitatie.ro.

Anunțul se referă la intenţia Metrorex de a demara procedura de licitaţie deschisă, ce are ca obiect contractarea furnizării echipamentelor, proiectare şi executare a lucrărilor aferente punerii în funcţiune a sistemului de siguranţă şi automatizare a traficului.

Totodată, contractul va include şi echipamentul de siguranţă îmbarcat pe tren şi a sistemului de informare dinamică a călătorilor.

Valoarea estimată a contractului ce urmează să facă obiectul procedurii de atribuire, este de 143,7 milioane de lei fără TVA.

Criteriul de atribuire a contractului este „preţul cel mai scăzut".

Sursa de finanţare a contractului ce urmează a fi atribuit este asigurată din bugetul de stat, credit extern BEI şi fonduri externe nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.

Termenul de finalizare a lucrărilor din acest contract este de 30 luni începând de la data atribuirii contractului / emiterii ordinelor de începere a serviciilor sau lucrărilor.

Oficialii Metrorex au anunţat încă de la începutul anul demararea procedurilor pentru această achiziţie, de care depinde punerea în funcţiune a primului tronson din Magistrala 5. Conform celor mai recente estimări, aceasta ar putea fi gata în primul semestru al anului viitor.

Tronsonul 1 Drumul Taberei - Eroilor al Magistralei 5 va avea un depou şi zece staţii de metrou: Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Drumul Taberei 34, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor.

Obiectivul principal al proiectului este acela de a facilita legătura intre vestul și centrul oraşului, prin intermediul unei linii de transport cu metroul ce va avea o lungime construită de 6,87 km.
 
Valoarea totală a proiectului este de circa 3,12 miliarde de lei cu TVA. Proiectul este cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare.
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO