1EUR = 4.8738 RON

Companii

Metrorex a semnat contractul pentru proiectarea liniei de metrou Gara de Nord - Gara Progresu

Metrorex a semnat, joi, cu asocierea Metroul SA - Amberg Engineering AG, contractul pentru servicii de proiectare, asistenţă şi consultanţă de specialitate aferente studiului de pre-fezabilitate (SPF) şi studiului de fezabilitate (SF) pentru construcţia Liniei 4 de metrou: Lac Străuleşti - Gara Progresu, tronson Gara de Nord - Gara Progresu, în valoare de 19,71 milioane de lei, fără TVA, informează compania, printr-un comunicat.

28 sep, 2017 | Agerpres

'Contractul este încheiat în cadrul proiectului 'Studiu de pre-fezabilitate şi studiu de fezabilitate pentru construcţia Liniei 4 de metrou: Lac Străuleşti - Gara Progresu, tronsonul Gara de Nord - Gara Progresu', finanţat prin Programul de Cooperare Elveţiano-Român vizând reducerea disparităţilor economice şi sociale în cadrul Uniunii Europene extinse', spun reprezentanţii Metrorex.

Bugetul total al proiectului este de 11,9 milioane de franci elveţieni, din care 8,5 milioane de franci elveţieni reprezintă contribuţia elveţiană nerambursabilă.

Valoarea contractului de servicii de proiectare, asistenţă şi consultanţă de specialitate este de 19,71 milioane de lei, fără TVA.

Elaborarea studiului de pre-fezabilitate şi fezabilitate urmăreşte oportunitatea realizării Liniei de metrou - Lac Străuleşti - Gara de Nord - Gara Progresu.

'Construcţia liniei de metrou va îmbunătăţi transportul public urban din Bucureşti prin decongestionarea traficului de suprafaţă din zona centrală şi de sud a oraşului şi va realiza legătura directă între zona de nord-vest şi zona de sud a Capitalei', se menţionează în comunicat.

La evenimentul se semnare a contractului au participat ambasadorul Elveţiei în România, Urs Herren, şeful Biroului Contribuţiei Elveţiene, Roland Python, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Dragoş Titea, precum şi reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor, în calitate de Unitate Naţională de Coordonare pentru acest program, şi cei ai Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, în calitate de Organism Intermediar, dar şi reprezentanţii conducerii celor două părţi contractante: Metrorex şi, respectiv, asocierea Metroul SA - Amberg Engineering AG.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO