Metrorex angajează 342 de persoane pentru operarea noului tronson Parc Bazilescu – Lac Străuleşti

Noul tronson de metrou Parc Bazilescu – Lac Străuleşti urmează să fie inaugurat în ultimul trimestru al anului, pentru operarea acestui tronson fiind necesar un personal de 342 de salariaţi, a declarat pentru ECONOMICA.NET conducerea Metrorex.
Economica.net - joi, 19 mai 2016, 21:01
Metrorex angajează 342 de persoane pentru operarea noului tronson Parc Bazilescu - Lac Străuleşti

Compania de metrou extinde Magistrala 4 cu 2,1 km, prin construirea a două staţii noi de metrou Laminorului şi Străuleşti, un depou, un terminal multimodal şi o parcare de tip Park & Ride.

„Conform strategiei de dezvoltare a reţelei de transport cu metroul şi în baza programului de investiţii al Ministerului Transporturilor şi Metrorex, în cel de-al patrulea trimestrul al anului 2016 urmează să fie pus în funcţiune noul tronson de metrou Secţiunea Parc Bazilescu – Lac Străuleşti, de pe linia 4 Gara de Nord – Lac Străuleşti, în lungime de 2,1 km cale dublă, două staţii, 1 depou şi o parcare Park&Ride”, spune Marin Aldea, directorul general al companiei.

Potrivit lui, necesarul de personal operativ estimat în vederea exploatării noului tronson de metrou, conform normativelor în vigoare, este de 342 salariaţi (de la 4.218 la finele anului 2015 până la 4.560 la finele anului 2016).

„Toţi urmează să fie încadraţi pe funcţii operative de mecanici, impiegaţi de mişcare, controlori acces, casieri, electromecanici de automatizări şi telecomunicaţii, electromecanici instalaţii generale şi electrice, mecanici întreţinere cale de rulare etc. Încadrarea şi pregătirea acestora pe post trebuie făcută eşalonat, începând cu luna octombrie 2016”, precizează şeful companiei de metrou.

La stabilirea numărului de personal s-a ţinut cont de necesitatea îndeplinirii programului de întreţinere şi reparaţii periodice, necesar menţinerii în exploatare a metroului, în condiţii de siguranţă şi confort pentru publicul călător, explică oficialul Metrorex.

Comisia Europeană a aprobat o contribuţie financiară în valoare de 83 de milioane de euro din partea Fondului de Coeziune la proiectul major „Extinderea Liniei de Metrou 4, secţiunea Parc Bazilescu – Străuleşti”, care face parte din Programul Operaţional pentru Transport. Valoarea totală a proiectului este de aproape 100 de milioane de euro.

Metrorex are un buget total de circa 2,2 miliarde de lei în 2016, din care 1,4 miliarde de lei pentru investiţii. 82% din bugetul de investiţii, adică 1,15 miliarde de lei reprezintă fonduri externe nerambursabile, europene.

Compania are în derulare mai multe proiecte de extindere a reţelei, dintre care cel mai important este, în acest moment, magistrala V din cartierul Drumul Taberei.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...