Metrorex caută proiectant pentru noua secţiune Eroilor-Piaţa Iancului din Magistrala 5

Metrorex a publicat anunţul de intenţie pentru angajarea de servicii specializate de proiectare şi asistenţă tehnică pentru Magistrala 5. Secțiunea Eroilor - Universitate - Piaţa Iancului.
Economica.net - vin, 04 nov. 2016, 09:57
Metrorex caută proiectant pentru noua secţiune Eroilor-Piaţa Iancului din Magistrala 5

Metrorex, în calitate de beneficiar al lucrărilor aferente Magistralei 5 de metrou, informează publicul că, în data de 01.11.2016, a publicat un anunţ de intenţie în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice şi în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Anunțul se referă la intenţia Metrorex de a demara, în perioada imediat următoare, o procedură de licitaţie deschisă ce va avea ca obiect angajarea de servicii specializate de proiectare şi asistenţă tehnică pentru Magistrala 5. Secțiunea Eroilor – Universitate – Piaţa Iancului.

Valoarea estimată a serviciilor specializate, ce urmează să facă obiectul procedurii de atribuire, este de 60 milioane de lei fără TVA.

Reamintim că Secțiunea Eroilor – Universitate – Piaţa Iancului face parte din proiectul Magistrala 5 de metrou: Râul Doamnei – Pantelimon, cuprins în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă București – Ilfov. Proiectul este structurat astfel:
–        Secțiunea 1 – Râul Doamnei – Eroilor, cu punerea în funcțiune în 2017.
–        Secțiunea 2 – Eroilor – Piața Iancului, cu punerea în funcțiune în 2023.
–        Secțiunea 3 – Piața Iancului – Pantelimon, cu punerea în funcțiune în 2028.

În ceea ce privește Secțiunea 2 – Eroilor – Piața Iancului, aceasta va fi structurată în 2 etape:
–        Etapa 1 – întocmirea documentației de finanțare și proiectare, având ca termen de finalizare anul 2019.
–        Etapa 2 – demararea procedurii de achiziție a lucrărilor (începând cu anul 2019) și execuția și finalizarea acestora (circa 60 luni), având ca termen anul 2023.

Secțiunea va avea 5 km și 6 stații respectiv Haşdeu, Cişmigiu, Universitate, Calea Moşilor, Traian, Piaţa Iancului.

Prin punerea în funcţiune a Secțiunii Eroilor – Universitate – Piaţa Iancului aferente Magistralei 5 de metrou se estimează transportul a circa 100.000 călători/zi. Magistrala va avea legături cu reţeaua existentă de metrou, conexiunile cu celelalte magistrale realizându-se prin staţiile de corespondență Eroilor, Universitate şi Piaţa Iancului.

Proiectul contribuie la degrevarea transportului de suprafaţă atât public cât şi privat, cu implicaţii importante asupra îmbunătăţirii calităţii vieţii și în același timp ajută la protecţia mediului înconjurător prin reducerea poluării.

Te-ar mai putea interesa și
Imigranţii calificaţi ajută economia spaniolă să devanseze alte economii europene
Imigranţii calificaţi ajută economia spaniolă să devanseze alte economii europene
Spania este ţara cu cea mai mare rată a şomajului din Europa, însă, pentru Sara Hernandez, un arhitect de sisteme informatice din Venezuela, a fost locul în care şi-a găsit extrem de rapid un......
Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut în primele două luni ale acestui an cu 3,2%
Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut în primele două luni ale acestui an cu 3,2%
Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, a crescut în primele ...
Guvernul argentinian a redus bugetul universităţilor publice cu 71% – Sute de mii de oameni au ieşit pe străzi pentru a protesta împotriva austerităţii din educaţie
Guvernul argentinian a redus bugetul universităţilor publice cu 71% – Sute de mii de oameni au ieşit pe străzi ...
Sute de mii de oameni au ieşit marţi pe străzi în Argentina pentru a protesta împotriva reducerilor de cheltuieli în ...
Infrastructuri energetice au luat foc în regiuni ruse după atacuri cu drone dinspre Ucraina – autorităţi ruse
Infrastructuri energetice au luat foc în regiuni ruse după atacuri cu drone dinspre Ucraina – autorităţi ruse
Infrastructuri energetice au luat foc miercuri în regiunea rusă Smolensk, la circa 400 de km de frontiera cu Ucraina, după ...