1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Metrorex cumpără carduri contactless de 44 milioane de lei

Metrorex a lansat marți, 14 iuie, o licitație pentru achiziția de cartele magnetice și carduri contactless. Valoarea totală a achiziției este estimată la 52 de milioane de lei, din care contractul pentru carduri contactless este de 44 milioane de lei.

14 iul, 2020 | | ECONOMICA.net

Achiziţia Metrorex vizează cartele magnetice, carduri contactless reîncărcabile şi carduri contactless ultralight termosensibile.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 17 august 2020, acestea urmând să fie evaluate până pe 9 noiembrie 2020, conform informațiilor din SEAP.

În martie 2020, Metrorex a anunțat că, în colaborare cu Banca Comerciala Română, a finalizat implementarea noii soluții de plată cu cardul contactless, în 43 de stații de metrou din București în care accesul a fost modernizat prin introducerea porților batante de acces. În acest moment, în statiile de metrou, călătorii beneficiaza de soluția de plată cu cardul contactless de tip Mastercard sau Visa.

Sistemul ultra-modern, dezvoltat de Metrorex cu suportul tehnic al BCR este integrat la nivelul fiecărei porți de acces și utilizează tehnologii ce permit ca atât plata călătoriei, cât și deblocarea porților de acces să fie extrem de rapide.

Modul de utilizare este foarte simplu: călătorii trebuie să apropie de semnul contactless existent la nivelul porții de acces orice card bancar sau dispozitiv electronic (card fizic, telefon sau ceas inteligent) contactless de tip Mastercard sau VISA, indiferent de banca emitentă, după care vor primi mesajul de "Acces liber".

Costul unei călătorii ramâne același, 2,5 lei și nu există comisioane bancare. În cazul în care un călător dorește să achite mai multe intrări cu același card trebuie să apese, începând cu a doua tranzacție consecutivă, tasta „+" de pe ecranul turnichetului și apoi să apropie cardul de semnul contactless.

Prin extinderea noului sistem de plată contactless, Bucureștiul este poziționat pe harta puținelor orașe din Europa care oferă astfel de facilități moderne de acces la metrou.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO