1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 8 º

Companii

Update: De la 20:35 a început reintroducerea trenurilor în parcurs normal. Șină ruptă între stațiile Mihai Bravu și Dristor 1

Update: Intervenţia de remediere a defecţiunii apărute luni după-amiaza la o şină dintre staţiile Mihai Bravu şi Dristor 1 s-a realizat după trecerea orei de vârf iar de la 20:35 a început reintroducerea trenurilor în parcurs normal, informează Metrorex.

23 noi, 2020 | ECONOMICA.net

"Metrorex informează că astăzi, 23.11.2020, în contextul apariţiei unei defecţiuni - în jurul orei 16.55 - la o şină dintre staţiile Mihai Bravu şi Dristor 1, s-a intervenit în prima fază pentru menţinerea traficului prin reorganizarea circulaţiei cu pendulare a trenurilor. S-a luat măsura ca intervenţia de remediere a defecţiunii să aibă loc după trecerea orei de vârf şi pentru a se menţine un interval de succedare redus pe firul 2 unde circulaţia a fost reorganizată. Intervenţia s-a realizat după trecerea orei de vârf pentru a putea menţine un interval cat mai mic prin pendula dintre staţiile Mihai Bravu şi Nicolae Grigorescu - 2 staţii. Altfel, pendula trebuia extinsă la 3 staţii, între Timpuri Noi şi Nicolae Grigorescu 3. Intervenţia efectivă a început la ora 19.45 iar cu ora 20:35 a început repunerea tensiunii şi reintroducerea trenurilor în parcurs normal", precizează sursa citată.

Circulaţia trenurilor pe Magistralele 1 şi 3 s-a desfăşurat cu dificultate luni în urma defectării unei şine între staţiile de metrou Mihai Bravu şi Dristor 1 de pe Magistralele 1 şi 3.

Pentru fluidizarea traficului şi continuarea călătoriilor, circulaţia a fost reorganizată pe firul 2 între staţiile Mihai Bravu şi Nicolae Grigorescu 1, intervalul de succedare fiind de circa 8 minute, a precizat Metrorex.

Știrea inițială

S-a rupt o șină între stațiile Mihai Bravu și Dristor 1 iar circulația este organizată în sistem pendulă (pe un singur fir - n.r.), a anunțat luni seara Metrorex

"Zona este bine acoperită de macaze și echipele de intervenție sunt mobilizate pentru remediere", au precizat reprezentanții Metrorex. Ei au spus inițial că alte implicații nu sunt în circulație.

"Metrorex informează că astăzi, 23.11.2020, începând cu ora 16:55, circulatia trenurilor pe Magistralele 1 si 3 se desfășoară cu dificultate în urma defectării unei șine între stațiile de metrou Mihai Bravu și Dristor 1. Pentru fluidizarea traficului și continuarea călătoriilor, circulația a fost reorganizată pe firul 2 între stațiile Mihai Bravu și Nicolae Grigorescu 1, intervalul de succedare fiind de circa 8 minute. Echipele Metrorex intervin pentru remedierea defecțiunii. Precizăm că în stații se fac anunțuri cu privire la reorganizarea circulației. De asemenea, menționăm că siguranța călătorilor nu a fost pusă în pericol în niciun moment. Vă prezentăm scuze pentru disconfort și vă mulțumim pentru înțelegere!", au spus reprezentanții Metrorex.

Conform unor imagini de la fața locului, stația Dristor 1 începuse să se aglomereze. "Oficial, trenurile vin la 10 minute, în realitate sunt 15 -20 minute/sens. Accesul a fost restricționat temporar pentru a preveni supraaglomerarea trenurilor", a transmis Alexandru Lancuzov, jurnalist Radio România Actualități, care a prezentat imagini din stația Dristor 1.

FOTO - VIDEO: Stația Dristor 1 (sursa: Alex Lancuzov, RRA)

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO