1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 3 º

Companii

Metrorex angajează în regim de urgență serviciile Alstom pentru mentenanța trenurilor, până la finalizarea licitației pentru servicii pe 15 ani

Metrorex informează că, până la finalizarea licitației pentru mentenanța trenurilor pe 15 ani, se impune angajarea serviciilor "în regim de maximă urgență" de la operatorul actual, Alstom Transport Romania. 

07 ian, 2021 | | ECONOMICA.net

"Pentru eliminarea riscului de afectare a transportului public cu metroul se impune angajarea serviciilor în regim de extremă urgență, de la operatorul economic actual (Alstom Transport Romania S.A.) începând cu 01.01.2021 până la încheierea noului contract de servicii mentenanță, urmare finalizării procedurii competitive aflate în derulare (1 an cu posibilitatea de prelungire de până la 6 luni)", se arată într-un anunț de intenție publicat de Metrorex în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Valoarea estimată a serviciilor de reparare și de întreținere a materialului rulant prevăzute în anunțul de intenție variază între 201,70 milioane de lei și 332,81 milioane de lei.

Mega-licitația pentru mentenanța trenurilor de metrou pe o perioadă de 15 ani a fost lansată în SEAP în septembrie 2020 și suspendată între timp. După ce a fost reluată, noul termen pentru depunerea ofertelor a fost stabilit pentru 20 ianuarie 2021. Ofertele urmează să fie evaluate până pe 20 august 2021, conform anunțului de participare din SEAP.

Mentenanța standard pe o perioadă de 15 ani vizată de Metrorex include parcul de material rulant de generație veche (trenuri tip IVA) aferent unui parcurs estimat de 16.020.000 km (1.068.000 km/an x 15 ani) și pentru parcul material rulant de generație nouă (trenuri tip BM2, BM21 si BM3, alt tip de material rulant achiziționat în perioada contractuală) aferent unui parcurs estimat de 121.500.000 km (8.100.000 km/an x 15 ani).

Contractul va putea fi însă modificat prin aplicarea clauzelor de revizuire a cantităților de servicii (suplimentare / diminuare servicii de mentenanță standard și/sau angajare servicii de mentenanță corectivă cu caracter ocazional), cu utilizarea prețurilor unitare pentru servicii standard și respectiv a prețurilor ofertate pentru servicii de mentenanță corectivă cu caracter ocazional, astfel cum au fost acestea ofertate și angajate în cadrul contractului.

Valoarea estimată a serviciilor de mentenanță standard pentru o perioadă de 15 ani este de 2,83 miliarde de lei, fără TVA. Valoarea totală maximă estimată a contractului, incluzând aplicarea opțiunilor de revizuire a cantităților de servicii (mentenanță standard, mentenanță corectivă cu caracter ocazional), în limitele prevăzute (+45%) este de 4,1 miliarde de lei, fără TVA.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO