1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Metrorex reia proiectul tronsonului Iancului - Pantelimon. Ar putea fi gata în 2030

Planul de Mobilitate Urbană Durabilă 2016 – 2030, Regiunea Bucureşti – Ilfov, aflat în dezbatere publică, conţine proiectele Metrorex SA, inclusiv Secţiunea Iancului – Pantelimon, având ca orizont de realizare anul 2030, au declarat pentru ECONOMICA.NET oficialii Metrorex.

10 iun, 2016 | ECONOMICA.net

Potrivit lor, Metrorex SA va accesa pentru această secţiune fonduri europene nerambursabile în cadrul următorului program operaţional.

În martie, un reprezentant al Ministerului Fondurilor Europene declara că Magistrala 5 de metrou, în curs de execuţie pe tronsonul Râul Doamnei - Eroilor, se va opri la staţia Iancului şi nu va mai fi construită până în zona Pantelimon, aşa cum prevedea proiectul iniţial. 

Magistrala 5 de metrou va lega cartierul Drumul Taberei, unul dintre cele mai mari ale Capitalei, de centrul oraşului. În planurile iniţiale, în a doua fază a proiectului, magistrala ar fi continuat până în cartierul Pantelimon. 

"S-a refăcut linia de tramvai care leagă Piaţa Iancului de Pantelimon, motiv pentru care Magistrala 5 se va opri la staţia Iancului, nu va mai cuprinde şi partea a doua. Primăria nu are interes", a spus atunci reprezentantul MFE, citat de agenţia News.ro, potrivit Digi24

Construcţia tronsonului Iancului - Pantelimon era programată să înceapă în acest an şi să se finalizeze în 2018, dar a fost amânată din cauza stopării procedurilor de avizare de către Primăria Bucureşti. 

"Termenul inițial pentru începerea lucrărilor la tronsonul Iancului - Pantelimon a fost 2016 și nu se poate respecta din cauza lipsei avizelor de circulație și urbanism de la PMB (implicit a autorizației de construire); procedurile de avizare au fost stopate de responsabilii municipalității din cauza lucrărilor în curs de modernizare a tramvaiului. Lucrările de metrou au fost blocate pentru moment, fiind amânate după anul 2020", au spus reprezentanţii Metrorex, potrivit cetateanul.net.

În ceea ce priveşte lucrările la secţiunea Drumul Taberei-Eroilor, cel mai recent termen anunţat pentru finalizarea acestora este jumătatea anului viitor.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO