1EUR = 4.8750 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Metrorex a stabilit câștigătorul licitației pentru proiectarea tronsonului Eroilor – Iancului. Italienii de la 3TI Progetti contestă rezultatul

Metrorex a desemnat câștigătorul licitației pentru proiectarea tronsonului Eroilor – Iancului din Magistrala 5 Drumul Taberei – Pantelimon. Acesta ar fi Metroul S.A., potrivit unor surse din piață. Rezultatul licitației este însă contestat de celălalt competitor, asocierea condusă de italienii de la 3TI Progetti.

11 aug, 2020 | | ECONOMICA.net

Licitația Metrorex pentru servicii de proiectare și asistență tehnică aferente tronsonului Eroilor-Iancului din M5 a intrat în deliberare pe 30 iulie, conform informațiilor din platforma de achiziții publice SEAP.

Cu alte cuvinte, a fost desemnat un câștigător. La această licitație au depus oferte Metroul SA și asocierea condusă de italienii de la 3TI Progetti.

Potrivit unor surse din piață, câștigătorul desemnat este Metroul SA. Mai mult, potrivit informațiilor de pe portalul Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), celălalt competitor a depus pe 10 august contestație la licitația Metrorex.

Râmâne de văzut cine va fi câștigătorul la final, în vederea semnării contractului. Pentru proiectarea tronsonului din continuarea Metroului de Drumul Taberei, Metrorex a pus la bătaie 70 de milioane de lei.

Metrorex a lansat pe 29 iunie 2019 licitația pentru "Servicii de proiectare și asistență tehnică aferente obiectivului Magistrala 5 (Drumul Taberei – Pantelimon), Secțiunea Eroilor (PS Operă) – Piața Iancului".

Obiectivul specific al achiziției este de a oferi Metrorex soluția tehnică optimă pt realizarea secțiunii 2 Eroilor-Iancului a viitoarei Magistrale de metrou 5, pe baza indicatorilor tehnico-economici aprobați de Guvern pentru realizarea acestei investiții și facilitarea executării proiectului în conformitate cu funcționalitățile aprobate ale acestuia, cu calendarul de realizare, costurile, standardul de calitate, protecția mediului și a monumentelor istorice, condițiile de siguranță și siguranța în executarea lucrărilor atât pentru executanți cât și pentru public.

Valoarea estimată a contractului este de 70 de milioane de lei iar perioada de derulare este de 60 de luni.

Finanțarea proiectului este asigurată de la bugetul de stat şi fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operational Infrastructura Mare - POIM.

Proiectul contribuie la degrevarea transportului de suprafaţă atât public cât şi privat, cu implicaţii importante asupra îmbunătăţirii calităţii vieţii și în același timp ajută la protecţia mediului înconjurător prin reducerea poluării.

Magistrala 5 este compusă din trei secţiuni: Eroilor - Râul Doamnei, Eroilor - Iancului, respectiv Iancului - Pantelimon.

Foto: Stația Eroilor 2, Magistrala 5 (sursa: Ștefan28, membru al forumului Asociației Metrou Ușor )

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO