Metroul ar putea parcurge anul acesta 5.000 de kilometri în Drumul Taberei

Urmează staţia Parc Drumul Taberei cu peronul pe partea dreaptă! Anunţul ar putea fi auzit de către utilizatorii metroului bucureştean abia anul viitor. Asta după ce vor fi parcurşi primii 5.000 de kilometri pe secţiunea Râul Doamnei – Eroilor din Magistrala 5, în cadrul probelor tehnologice programate pentru decembrie 2018.
Economica.net - mie, 11 apr. 2018, 21:03
Metroul ar putea parcurge anul acesta 5.000 de kilometri în Drumul Taberei

Circa 5.000 de kilometri ar putea fi parcurşi pe prima secţiune a Magistralei 5 în decembrie 2018, în cadrul probelor tehnologice necesare pentru testarea instalaţiilor aferente staţiilor şi tunelului precum şi pentru efectuarea tonajului de stabilizare a căii de rulare, potrivit programului anual de transport al Metrorex (foto jos).

Punerea în funcţiune a Magistralei 5, secţiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Operă), inclusiv staţia Valea Ialomiţei, este estimată pentru trimestrul I 2019.

Bugetul alocat în 2018 lucrărilor la Metroul de Drumul Taberei este de 616 milioane de lei, conform programului de investiţii actualizat al Metrorex şi publicat săptamâna aceasta pe site-ul Ministerului Tranporturilor. Anul trecut, pentru prima secţiune a M5 a fost cheltuită suma de 430 de milioane de lei din totalul alocat de 509 milioane de lei.

Deşi oficialii Metrorex şi şefii de la Transporturi anticipează că noua linie de metrou ar putea fi inaugurată la începutul anului viitor, Metroul de Drumul Taberei ar putea suferi o nouă amânare. Şi asta din cauza luptei dintre doi giganţi internaţionali pentru furnizarea sistemului de siguranţă şi automatizare a traficului, lucrare de care depinde inaugurarea de anul viitor.

Pe 5 aprilie 2018, Metrorex a declarat câştigătoare oferta Alstom în cadrul licitaţiei de atribuire a contractului estimat la 121 de milioane de lei pentru furnizarea „Sistemului de siguranță și automatizare a traficului” pentru Magistrala de metrou M5 Drumul Taberei – Eroilor 2.

Contractul va putea fi semnat însă abia după soluţionarea contestaţiei Siemens, care a depus plângere la Tribunalul București, după ce oferta sa a fost descalificată.

Metrorex a selectat, la finele lunii februarie 2011, consorţiul format din Astaldi (Italia), FCC (Spania), Delta ACM şi AB Construct (România) pentru a realiza tronsonul Eroilor – Drumul Taberei.

Magistrala 5, tronsonul 1 (Eroilor – Drumul Taberei), va avea aproape 7 km lungime, 10 stații şi depou (Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor).

Peste 64.000 de bucureşteni ar urma să beneficieze de noua secţiune, care vor călători între cele două puncte ale oraşului în mai puţin de un sfert de oră.

Magistrala 5 va avea trei secţiuni: Eroilor – Drumul Taberei, Eroilor – Iancului, respectiv Iancului – Pantelimon.

Te-ar mai putea interesa și
ONU: Ministrul german de externe acuză Rusia că foloseşte foamea ca armă de război
ONU: Ministrul german de externe acuză Rusia că foloseşte foamea ca armă de război
Ministrul german de externe Annalena Baerbock a acuzat miercuri Rusia că foloseşte blocarea exporturilor de cereale din Ucraina ca armă de război, transmite dpa....
BSDA-22 la Romaero: Tehnică militară de ultimă oră în România
BSDA-22 la Romaero: Tehnică militară de ultimă oră în România
În perioada 18-20 mai 2022 are loc la Romaero cea de-a opta ediție a Black Sea Defense & Aerospace – BSDA 2022.
China va rămâne „deschisă lumii”, promite preşedintele Xi Jinping
China va rămâne „deschisă lumii”, promite preşedintele Xi Jinping
China va rămâne "deschisă lumii" a asigurat miercuri preşedintele Xi Jinping, în timp ce restricţiile sanitare şi, ...
SUA: E posibil ca Phenianul să realizeze un test nuclear în timpul turneului preşedintelui Biden în Asia
SUA: E posibil ca Phenianul să realizeze un test nuclear în timpul turneului preşedintelui Biden în Asia
Statele Unite consideră că există o "posibilitate reală" ca regimul nord-coreean să efectueze "o altă lansare de rachetă" ...