1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 17 º

Companii

Metroul de Drumul Taberei: Cât va trebui să așteptați trenul pe peron începând de marţi

Metrorex a publicat programul trenurilor de metrou de pe Magistrala 5, secțiunea Eroilor 2 - Romancierilor -  Râul Doamnei - Valea Ialomiței. Începând de marți, 15 septembrie, de la ora 12.00 vor circula trenuri cu călători pe cea mai nouă linie de metrou din București, potrivit ministrului Transporturilor, Lucian Bode.

14 sep, 2020 | | ECONOMICA.net

Astfel, între stațiile Eroilor 2 și Romancierilor, trenurile vor circula la un interval de 9 minute între orele 05.00-06.00, 10.00-13.00, 20.00-22.00, de 10 minute între 22.00-23.30 și de 6 minute la orele de vârf, între 06.00-10.00 și 13.00 - 20.00.

Între Romancierilor și cele două capete spre care se bifurcă traseul, respectiv Râul Doamnei și Valea Ialomiței, intervalul de circulație se dublează, conform programului afișat mai jos

Magistrala 5 de metrou, Secţiunea Râul Doamnei - Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomiţei, are aproape șapte kilometri lungime şi este compusă din 10 staţii de metrou şi un depou (Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2).

Cum va circula trenul pe Magistrala 5

Trenurile de metrou vor avea două trasee diferite de la staţia Romancierilor de pe Magistrala 5, unul către staţiile Brâncuşi şi Râul Doamnei şi celălalt către capătul de la Valea Ialomiţei, construit separat de linia principală. Cu alte cuvinte, pe trenurile care vor pleca din staţia Eroilor 2 vor fi afişate ca destinaţii fie capătul de la Râul Doamnei, fie cel de la Valea Ialomiţei.

Proiectul Metroului din Drumul Taberei a fost pornit cu peste 9 ani în urmă, de către fostul director general al Metrorex Gheorghe Udriște, care este artizanul majorității planurilor de extindere a metroului din Capitală din perioada post-decembristă.

Valoarea proiectului de metrou Drumul Taberei-Eroilor este de 3,4 miliarde de lei. Prin inaugurarea acestei magistrale, Capitala va ajunge la 78 de kilometri de reţea şi la 63 de staţii de metrou. Magistrala 5 este compusă din trei secţiuni: Eroilor - Râul Doamnei, Eroilor - Iancului, respectiv Iancului - Pantelimon.

VIDEO: Magistrala M5 Valea Ialomiței - Eroilor (sursa: Ștefan Roșeanu)

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO