Metroul de Drumul Taberei: Cea mai spectaculoasă stație prinde contur. Va fi iluminată natural FOTO

Au rămas mai puțin de două luni până la inaugurarea Metroului de Drumului Taberei, astfel că muncitorii se află într-o cursă contra cronometru pentru finalizarea lucrărilor. Stația Eroilor 2, care va fi iluminată natural, începe să prindă contur și la suprafață, potrivit imaginilor publicate de pasionații de infrastructură de la Metrou Ușor.
Anemona Andone - mie, 06 mai 2020, 18:25
Metroul de Drumul Taberei: Cea mai spectaculoasă stație prinde contur. Va fi iluminată natural FOTO

„Revin cu un set de fotografii de la stația Eroilor 2. Putem vedea niște progrese, în numai trei zile de la ultimele poze făcute. De exemplu, sticla care începe să fie pusă sau ușile”, spune Ștefan28, utilizator al forumului Metrou Ușor și autor al imaginilor cu viitoarea stație de pe Magistrala 5 de metrou.

„Din ce am văzut astăzi (marți – n.r.), se străduiesc pe bune de data asta să dea în folosință segmentul pe 30 iunie. Inclusiv când ar trebui să înceapă testele dinamice, la sfârșitul lui mai, va mai fi de lucru”, a adăugat utilizatorul forumului.

Eroilor 2 va fi cea mai spectaculoasă stație de pe Magistrala spre Drumul Taberei, fiind iluminată natural. De asemenea, aceasta va fi și cea mai adâncă, întrucât peroanele se vor afla la o adâncime de 17 metri.

Comentând pe marginea imaginilor, unii pasionați de infrastructură sunt mai sceptici și se îndoiesc că arhitectura aleasă pentru stație va avea efectul scontat, acela de a introduce lumină naturală în subteran. 

„S-a optat pentru „derdeluș” din aceeași idee fixă, să intre lumină naturală în subteran. Din același motiv, în afară de „castravete” (care conține și un luminator imens), mai sunt și cele doua găuri mai mici către corespondență. Este o idee experimentată la „gurile de canal” de pe M4 la Straulești. Apropo, a trecut cineva pe acolo să vadă dacă au vreun efect?”, întreabă Sab, membru al forumului Metrou Ușor.

„Pe la M4 am trecut eu de mai multe ori, n-au niciun efect. Îți dai seama ce o să fie la Eroilor 2, unde cota peronului e pe undeva pe la minus 17 m”, îi răspunde Andrei11, alt membru al forumului.

Ministrul Transporturilor Lucian Bode a reconfirmat luna trecută termenul de 30 iunie pentru punerea în funcțiune a Metroului de Drumul Taberei.

„Termenul de 30 iunie rămâne un termen asumat de către antreprenor pentru punerea în circulaţie cu călători a acestei magistrale de metrou! Este o investiţie mult aşteptată de către bucureşteni, care trebuie finalizată conform angajamentelor”, a scris atunci ministrul  pe pagina sa de Facebook.

Șeful Transporturilor a mai anunţat că testele dinamice pe Magistrala de metrou M5 vor începe undeva la sfârşitul lunii mai.

Magistrala 5 de metrou, Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomiţei, va avea aproape 7 kilometri lungime şi este compusă din 10 staţii de metrou şi un depou (Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2).

Valoarea totală a proiectului de metrou Drumul Taberei-Eroilor este de 3,4 miliarde de lei. Prin inaugurarea acestei magistrale, Capitala va ajunge la 78 de kilometri de reţea şi la 63 de staţii de metrou.

Magistrala 5 este compusă din trei secţiuni: Eroilor – Râul Doamnei, Eroilor – Iancului, respectiv Iancului – Pantelimon. 

FOTO: Stația de metrou Eroilor 2. Sursa: Ștefan28, utilizator al forumului Metrou Ușor.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea celor peste 94.000 de soldaţi în apropierea graniţelor Ucrainei şi în "teritoriile ocupate temporar" ...
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu mai vrea. La ce preț
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu ...
Engie, cel mai mare furnizor pentru persoane fizice din România, este furnizorul de ultimă instanță care a venit cu cel ...
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că măsurile de protecţie sanitară aferente sărbătorilor de iarnă ...