Metroul de Drumul Taberei: cum arată staţia de la Eroilor ce trebuia inaugurată anul acesta

Pasionaţii de infrastructură au surprins în imagini noua staţie de metrou de la Eroilor, parte a Magistralei 5. Oficiali ai Metrorex estimau că Metroul de Drumul Taberei ar putea fi deschis circulaţiei în decembrie, însă noul şef de la Transporturi spune că acest proiect nu va putea fi recepţionat în 2019.
Anemona Andone - mie, 06 nov. 2019, 12:00
Metroul de Drumul Taberei: cum arată staţia de la Eroilor ce trebuia inaugurată anul acesta

Imagini cu noua staţie de metrou de la Eroilor au apărut pe forumul Asociaţiei Metrou Uşor, după ce pe şantierul de la intersecția Bulevardul Eroii Sanitari cu Bulevardul Eroilor au fost date jos gardurile.

Ministrul pentru Transporturi şi Comunicaţii, Lucian Bode, a afirmat în cadrul audierilor din Parlament de săptămâna trecută că tronsonul de metrou Drumul Taberei – Eroilor, de pe Magistrala 5, nu va putea fi recepţionat în acest an.

Licitaţiile la tronsonul respectiv au început în 2008, iar lucrările în 2012. Termenul de finalizare era programat pentru decembrie 2019, cu o întârziere de 4 ani faţă de data iniţială. În cadrul audierilor din Parlament, Bode a precizat că finalizarea acestui proiect în acest an nu este posibilă.

„Îmi asum finalizarea tronsonului Drumul Taberei – Eroilor. Însă, din păcate, la cum arată situaţia acum, acest proiect nu va putea fi recepţionat în 2019”, a spus Lucian Bode.

Anterior, la începutul lunii octombrie, directorul general al Metrorex, Marin Aldea, spunea că lucrările care condiţionează punerea în funcţiune, cu călători, a Magistralei 5 de metrou pot fi realizate până în luna decembrie 2019.

Magistrala 5 de metrou, Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomiţei, va avea aproape 7 kilometri lungime şi este compusă din 10 staţii de metrou şi un depou (Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2).

Valoarea totală a proiectului de metrou Drumul Taberei-Eroilor este de 3,4 miliarde de lei.

Magistrala 5 este compusă din trei secţiuni: Eroilor – Râul Doamnei, Eroilor – Iancului, respectiv Iancului – Pantelimon.

FOTO: Progresul lucrărilor la acces Eroilor 2 (sursa: Stefan28 şi Un cylon, membri ai forumului Asociaţiei Metrou Uşor)

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română consultă piața pentru achiziția de servicii medicale pentru angajații săi
Poșta Română consultă piața pentru achiziția de servicii medicale pentru angajații săi
Compania Naţională "Poşta Română" (CNPR) a depus în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) procedura de consultare publică pentru achiziţia unei game largi de servicii medicale......
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar – studiu
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar ...
Bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar, pentru 60% dintre cititori, arată ...
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Partidul Social Democrat va valida săptămâna viitoare în forurile statutare candidatura Gabrielei Firea la Primăria ...
Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor
Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor
Cea mai recentă înjumătățire (halving-ul) a recompenselor pentru “minarea” de bitcoin a avut loc săptămâna trecută ...