Metroul de Drumul Taberei nu va fi gata nici la 30 iunie. Noul termen: sfârșitul verii – RRA

Reprezentanții Metrorex nu mai garantează că Metroul de Drumul Taberei va fi inaugurat pe 30 iunie, termen asumat inițial de noua conducere a companiei. Termenul anunțat acum este sfârșitul verii, potrivit Radio România Actualități (RRA).
Economica.net - joi, 28 mai 2020, 13:23
Metroul de Drumul Taberei nu va fi gata nici la 30 iunie. Noul termen: sfârșitul verii - RRA

Magistrala de metrou din cartierul Drumul Taberei va fi inaugurată până la sfârșitul verii, dau asigurări responsabilii de proiect din cadrul Metrorex care nu mai garantează, totuși, că va fi respectat termenul asumat la începutul anului și anume 30 iunie 2020, potrivit RRA.

Pe șantier lucrările au fost puțin îngreunate din cauza pandemiei de coronavirus pentru că unele materiale din import (mai ales cele din China și Italia) au ajuns cu întârziere dar au fost și probleme cu infiltrațiile de apă.

Probele dinamice – adică testele cu rame de metrou în circulație vor începe de luna viitoare, a precizat, pentru RRA, Constantin Mustățea, director de investiții la Metrorex : ”Lucrările sunt aproape de final, la partea de structură acestea sunt peste 99 % iar la finisaje și instalații 97 %. Noi estimăm că probele dinamice, vor începe luna viitoare .”
 
Întrebat dacă sunt șanse mai mari pentru jumătatea verii sau pentru sfârșit de vară, responsabilul Metrorex a răspuns că totul depinde de rezultatele probelor dinamice care se fac cu trenurile de metrou în mișcare.
 
Lucrările la Magistrala 5 de metrou, secțiunea Eroilor – Râul Doamnei, au început în 2011 și aveau termen inițial de finalizare 2015.
Te-ar mai putea interesa și
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
Acordarea de împrumuturi bancare companiilor şi gospodăriilor din zona euro a continuat să stagneze luna trecută, arată datele unui studiu publicat de Banca Centrală Europeană (BCE),......
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scăzut azi prețurile la motorină, menținând prețul benzinei.
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din luna aprilie 2024
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din ...
Creditele care vor fi acordate populației din luna aprilie ar urma să aibă dobânzi mai mici în condiţiile în care ...
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Foştii preşedinţi americani Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor actualului lider de la Casa Albă, Joe ...