1EUR = 4.8332 RON | Bucureşti 19 º

Companii

În ce stadiu sunt acum lucrările la metroul de Drumul Taberei. Au fost aduşi muncitori şi din Sri Lanka - FOTO

Lucrările au avansat timid şi în ultima lună pe cel mai mare şantier din Capitală. Constructorii metroului de Drumul Taberei au raportat progrese doar la nivelul finisajelor, conform datelor de pe site-ul dedicat Magistralei 5. De asemenea, pentru lucrările de relocare a reţelelor de utilităţi au fost aduşi muncitori chiar din Sri Lanka.

02 sep, 2018 | | ECONOMICA.net

Lucrările la noua magistrală de metrou avansează greu, având în vedere că ar trebui finalizate în câteva luni . Progresele la structura de rezistenţă şi la fundaţia căii de rulare au fost zero în ultima lună, conform datelor oficiale.

Constructorii s-au concentrat însă pe partea de finisaje, unde stadiul lucrărilor a ajuns la 58,91%, potrivit raportării din 27 august. La raportarea anterioară din 23 iulie, stadiul lucrărilor la finisaje era de 54,81% (foto jos).

Stadiu lucrări august                                        Stadiu lucrări iulie

Conform imaginilor publicate pe forumul Asociaţei Metrou Uşor, compania Verta Tel se ocupă de lucrările de relocare a reţelelor de utilităţi din zona Eroilor. Pentru derularea acestor lucrări, Verta Tel a adus angajaţi chiar din Sri Lanka. 

Lucrări la Eroilor pe 2 august (sura foto: Montania, membru Metrou Uşor)

Lucrări la Eroilor pe 29 august (sursa foto: Montania, membru Metrou Uşor)

Potrivit pasionaţilor de infrastructură care au surprins imaginile din zona Eroilor, constructorii intenţionează să finalizeze lucrările în luna septembrie, astfel încât să fie deschisă circulaţia la suprafaţă.

Pentru Magistrala 5 din Drumul Taberei, Ministerul Transporturilor a realizat un proiect de HG prin care Metrorex să împrumute de la Ministerul Finanţelor suma de 188 de milioane de lei pentru plata despăgubirilor obţinute în instanţă de către constructorul italian Astaldi.

Pe de altă parte, Corpul de Control al ministrului, dar şi cel al premierului Viorica Dăncilă, verifică plăţile efectuate pentru metroul de Drumul Taberei şi cum s-a ajuns la aceste despăgubiri.

Devizul proiectului Magistralei 5 este de 3,2 miliarde de lei, investiţia fiind, practic, de 2,65 miliarde de lei din fonduri structurale nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Sectorial – Transport 2007- 2013 şi Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.

Metrorex a selectat, la finele lunii februarie 2011, consorţiul format din Astaldi (Italia), FCC (Spania), Delta ACM şi AB Construct (România) pentru a realiza tronsonul Eroilor - Drumul Taberei.

Magistrala 5, tronsonul 1 (Eroilor - Drumul Taberei), va avea aproape 7 km lungime, 10 stații şi depou (Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor).

Peste 64.000 de bucureşteni ar urma să beneficieze de noua secţiune, care vor călători între cele două puncte ale oraşului în mai puţin de un sfert de oră.

Magistrala 5 are trei secţiuni: Eroilor - Drumul Taberei, Eroilor - Iancului, respectiv Iancului - Pantelimon.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO