1EUR = 4.8378 RON | Bucureşti 35 º

Companii

Metroul de Drumul Taberei: termenul de depunere a ofertelor la licitaţia pentru trenuri se amână a şasea oară, pentru 19 iulie

Metrorex a prelungit miercuri, a şasea oară, termenul de depunere a ofertelor la licitaţia pentru trenurile de metrou care vor circula în Drumul Taberei. Astfel, noua dată limită este 19 iulie.

26 iun, 2019 | | ECONOMICA.net

Ofertele la licitaţia pentru trenurile de metrou care vor circula pe Magistrala 5 sunt aşteptate până pe 19 iulie, conform anunţului tip erată publicat de Metrorex miercuri în platforma de achiziţii publice SICAP.

Aceasta este a şasea prelungire consecutivă a termenului de depunere oferte, de la data stabilită iniţial pentru 20 mai.

Cel mai probabil, noua amânare este necesară pentru clarificări la solicitări venite din partea celor interesaţi să depună oferte.  

Metrorex a lansat pe 22 martie 2019 licitaţia pentru achiziţia a 30 de trenuri care vor circula pe tronsonul Drumul Taberei – Iancului al Magistralei 5. În primă fază vor fi cumpărate 13 trenuri pentru secţiunea Eroilor – Râul Doamnei, urmând ca ulterior să mai fie achiziţionate încă 17.

Magistrala 5 Drumul Taberei – Pantelimon are trei secţiuni: Eroilor – Drumul Taberei, Eroilor – Iancului, respectiv Iancului – Pantelimon.

Valoarea estimată a contractului pentru cele 30 de ramei noi este de 1,2 miliarde de lei (255 milioane de euro), adică 8,5 milioane de euro/bucata.

Contractul prevede livrarea a 13 trenuri în trei ani şi jumătate de la semnare şi apoi, în maxim şapte ani de la semnare, Metrorex poate cere încă 17.

Criteriul de atribuire al contractului este cel mai bun raport calitate – preţ, în care componenta financiară are o pondere de 60 %, iar componenta tehnică – 40%.

Achiziţia este finanţată din fonduri de la bugetul de stat şi dintr-un credit de la Banca Europeană de Investiţii (BEI).

Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc estimează că circulaţia pe prima secţiune a Magistralei 5 va fi deschisă la finele anului. Până la sosirea trenurilor noi, Metrorex va opera pe noua linie de metrou cu trenuri redistribuite de pe alte magistrale.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO