Metroul de Otopeni: procedurile de expropriere au fost finalizate. Lucrările nu pot dura mai puţin de patru ani

Procedurile de expropriere la Magistrala 6 au fost finalizate, iar până la finalul anului urmează să fie demarată procedura de selecţie pentru licitaţia de lucrări, a anunţat, joi, Dragoş Titea, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.
Economica.net - joi, 27 iul. 2017, 10:33
Metroul de Otopeni: procedurile de expropriere au fost finalizate. Lucrările nu pot dura mai puţin de patru ani

‘Tot anul acesta am finalizat şi procedurile de expropriere la Magistrala 6. Undeva la sfârşitul anului vom începe şi procedurile de selecţie pentru licitaţia de lucrări la Magistrala 6, acea magistrală care va lega Gara de Nord cu Aeroportul Otopeni’, a spus Titea.

Acesta a spus că există fonduri pentru Magistrala 5 şi Magistrala 6, finanţarea pentru acest din urmă tronson fiind asigurată din fonduri de la Agenţia Japoneză JICA, dar şi din fonduri externe nerambursabile.

La rândul său, Marin Aldea, directorul general al Metrorex, a precizat că lucrările pentru Magistrala 6 nu pot dura mai puţin de 48 de luni de la demararea lucrărilor.

VEZI AICI LISTA CU EXPROPRIERILE, actualizată în iulie 2017.

Oficialii de la Transporturi au publicat în martie o listă actualizată cu exproprierile necesare construirii Magistralei 6 de metrou, 1 Mai – Otopeni. Valoarea despăgubirilor era estimată atunci la 67 milioane de lei, aproape la jumătate faţă de nivelul menţionat anul trecut, de 117 milioane de lei.

Vezi aici lista din martie cu exproprierile de pe traseul metroului de Otopeni

Lista din martie privind proprietăţile vizate de exproprieri include 43 de imobile faţă de 46 câte erau în lista anterioară, publicată odată cu indicatorii tehnico-economici ai proiectului, aprobaţi anul trecut de către fostul guvern tehnocrat.

În data de 14 iulie 2017, Guvernul a aprobat, printr-o hotărâre, declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată aflate pe coridorul Magistralei 6 de metrou 1 Mai – Otopeni, etapă necesară pentru începerea lucrărilor de realizare a obiectivului.

Sumele individuale estimate de expropriator, aferente despăgubirilor, sunt în cuantum de 62,8 milioane lei şi reprezintă despăgubirile pentru un număr de 42 de imobile, cu o suprafaţă de expropriat de 39.160 mp.

‘Sumele individuale destinate despăgubirilor au fost estimate de expropriator, pe baza unui Raport de evaluare realizat de un expert evaluator autorizat ANEVAR. (…) Imobilele supuse exproprierii se află pe raza municipiului Bucureşti – Sectorul 1 şi a judeţului Ilfov – oraş Otopeni. Fondurile sunt alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor’, preciza Executivul, într-un comunicat de presă.

Magistrala 6 realizează extinderea reţelei actuale de metrou din staţia 1 Mai până la Aeroportul Internaţional ‘Henri Coandă’ Bucureşti, pe o lungime de 14,2 km şi un număr de 12 staţii. Noul tronson va permite legarea directă între Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni, fără transbordarea călătorilor prin schimbarea peroanelor şi a trenurilor.

Termenul estimat de începere a lucrărilor este a doua jumătate a anului 2018, iar durata de execuţie este de 48 de luni. Proiectul este inclus în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă Bucureşti – Ilfov.

Te-ar mai putea interesa și
Criză cacao – Explozia preţurilor a impulsionat Ecuadorul să îşi majoreze producţia
Criză cacao – Explozia preţurilor a impulsionat Ecuadorul să îşi majoreze producţia
Producţia anuală de boabe de cacao a Ecuadorului ar urma să atingă pragul de 500.000 de tone în următorii doi ani, ceea ce ar permite ţării sud-americane să devanseze Ghana şi să ajungă......
Startup-ul Telerenta, platformă pentru închirierea dispozitivelor, adaugă noi categorii de produse, precum foto şi video, electrocasnice şi IT. ”Estimăm că până la finalul lunii mai vom depăşi 400 de produse ce pot fi închiriate”
Startup-ul Telerenta, platformă pentru închirierea dispozitivelor, adaugă noi categorii de produse, precum foto şi video, ...
Startup-ul românesc de tehnologie, Telerenta, care operează singura platformă de închiriere de echipamente electronice ...
Un nou brand de smartphone-uri a intrat pe piața din România. Costă de la 599 lei și pot fi reparate acasă
Un nou brand de smartphone-uri a intrat pe piața din România. Costă de la 599 lei și pot fi reparate acasă
Human Mobile Devices (HMD), producătorul telefoanelor Nokia, a dezvăluit miercuri prima sa gamă de smartphone-uri sub ...
Edward Creţescu, CEO-ul Regista, deținută de Zitec, preia conducerea Asociaţiei Patronale a Industriei de Software şi Servicii, după încheierea mandatului deținut de Mihai Matei, CEO Essensys Software
Edward Creţescu, CEO-ul Regista, deținută de Zitec, preia conducerea Asociaţiei Patronale a Industriei de Software şi ...
ANIS, Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii are un nou președinte în persoana lui Edward Crețescu, ...